De norske hoppgutta på pallen

Tyskland ble for sterke for de norske hoppgutta i lørdagens lagkonkurranse i Zakopane.

De norske hoppgutta sikret en pallplass i Polen.

Norge var til slutt 40 poeng bak suverene tyskere.

Marius Lindvik, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Johann André Forfang sikret norsk annenplass i Polen. Slovenia ble nummer tre.

Tyskland ledet med 20,1 poeng på Norge etter 1. omgang, etter at ankermann Forfang skuffet i siste hopp.

Lindvik startet finaleomgangen godt og reduserte tyskernes forsprang etter et hopp på 140 meter. Johansson leverte et greit andrehopp, men klarte ikke å nærme seg Tyskland ytterligere.

Les også

Forfang beste nordmann i kvalifiseringen

Forfang revansjerte seg

Tande hoppet heller ikke langt nok til å knipe innpå avstanden. Etter tre hopp i finaleomgangen var avstanden opp til Tyskland blitt 29,9 poeng.

– For en gangs skyld har jeg en bedre 1. enn 2. omgang, så det får jeg ta med meg. Jeg bommer litt på timingen, sa Tande til NRK om egen hopping.

Forfang revansjerte seg i finaleomgangen med et hopp på 132 meter, og dermed endte Norge som nummer to.

Verdenscupleder Karl Geiger var ankermann for Tyskland og hadde ingen problemer med å sikre seieren. Han hoppet 142 meter i konkurransens siste hopp, og tyskerne vant til slutt suverent.

– Jeg er særdeles godt fornøyd. Vi hopper godt på ski, men blir slått av tyskere som er bedre enn jeg har sett dem på lenge, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK og trakk spesielt fram Lindviks prestasjon.

Les også

Lindvik hylles av skitopp etter bragd i Hoppuka: – En utrolig atlet

– Kjedelig

De norske hoppgutta tok ledelsen i rennet da førstemann Lindvik strakte seg til 131,5 meter i 1. omgang. Johansson fulgte opp med et kjempehopp på 134 meter, og Norge holdt dermed på ledelsen foran Tyskland og Østerrike.

Også etter tre hopp i første omgang var Norge i tet. Tande hoppet 131 meter, men Tyskland knappet innpå ledelsen. Forfang fikk det imidlertid ikke til å stemme. Han hoppet bare 122,5 meter, og dermed var det 20,1 poeng opp til ledende Tyskland før finaleomgangen.

– Det er kjedelig å ikke levere når man får tillit som ankermann, sa Forfang til NRK etter 1. omgang.