Sport

Silje (21) har lært etter tretthetsbrudd og to korsbåndsoperasjoner

Det er én feil Byåsens Silje Waade aldri skal gjøre igjen.

STERKERE: Perioder med langvarige skader har gjort at Silje Waade har måttet trene alternativt. Hun skryter av støtteapparatet rundt Byåsen, og nå er hun tilbake på banen sterkere enn før.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

— Det er ikke aktuelt å spille når jeg har vondt, sier Waade.

Etter korsbåndskade nummer to i juni 2014, viser høyrebacken storform i Byåsen-drakta. Nå er hun en av fire Byåsen-spillere som reiser til Slovakia med rekruttlandslaget neste uke. To av rekruttspillerne vil også få sjansen til å være med på A-landslaget firenasjonersturnering i Follo i rett før påske.

Les også

Sølvet kan gi Hegh Arntzen Europa-suksess

Raskere på rekruttlandslaget enn forventet

-Det har gått raskere å få sjansen på rekruttlandslaget enn jeg hadde trodd, sier Waade som både gruer og gleder seg til samlingen. Som sentral spiller på juniorlandslaget fikk hun så vidt kjenne på seniornivået på landslaget gjennom to rekruttsamlinger før den siste korsbåndskaden.

— Det er godt at vi er flere på Byåsen på samlingen. Det gir ekstra trygghet, sier Waade som representerer Byåsen sammen med Marie Henriksen, Kristin Venn og Marit Røsberg Jacobsen.

Les også

«Når folk vet at det blir folksomt, lokkes enda flere til å være med på festen»

Spilte med smerter

Waade er knapt 22 år, men har allerede flere langvarige pauser i håndballkarrieren som følge av skader.

— Jeg fikk et tretthetsbrudd i leggen i 2013. Da hadde jeg spilt med smerter en stund, og det kunne nok vært unngått hvis jeg hadde tatt det mer med ro. Det er mitt eget ansvar å si nei når det gjør vondt, men det vanskelig når man er ung og har lyst til å være med på «alt», sier Waade som samtidig roser støtteapparatet i Byåsen.

Les også

Hegh Arntzen tilbake på landslaget: - Det føles som en skikkelig belønning

Stoppet av skade

Klok av skade sa hun nei da hun ble kalt inn til forrige rekruttsamling på grunn av en øm og hoven fot etter en overtråkk i seriekampen mot Skrim. Hun håpet at en ny sjanse ville komme, og hun fikk rett.

Les også

Nå fester Byåsen grepet om sølvet

— Det er artig og motiverende at man blir lagt merke til.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som håndballspiller etter comebacket fra den siste skaden?

— Det gikk litt trått i starten av sesongen, men sånn er det når man skal tilbake på banen etter et år uten håndball. Nå ser jeg at skuddene er blitt bedre og at jeg skyter mer presist. Forsvarsspillet har vært bra lenge, men på samlingen håper jeg også å vise meg fram som skytter, sier hun.

Fikk orden på skuddarmen

Framgangen som skytter tilskriver hun målrettet styrketrening mens hun var ute med den siste kneskaden.

— Jeg har fått orden på skulderen som jeg hadde betennelsesproblemer med. Jeg har trent mye slynge og har blitt sterkere og mer stabil, forklarer hun.

Det skal bunnlaget Nordstrand få merke onsdag kveld når Byåsen på sølvplass kommer på besøk.

— Det skal være to poeng til oss, sier Silje Waade.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Byåsen Håndball Elite