Sport

Nordmann på pallen - suverene Prevc vant igjen

God norsk hoppdag i Østerrike.

GLEDESTÅRER: Det ble både jubel og tårer for Kenneth Gangnes etter han tok sin første verdenscupseier i hopp søndag. Foto: NTB Scanpix

  • Mette Bugge
    Journalist

Kenneth Gangnes kunne ikke gjøre noe med Peter Prevc og Severin Freund, men tok tredjeplassen i det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Prevc økte sammenlagtledelsen.

Gangnes er på tredjeplass også sammenlagt i hoppuka, 1,2 poeng foran østerrikske Michael Hayböck. Prevc leder med 19,7 poeng på Freund.

Les også

Slik har han holdt seg på topp i 27 år

I rute til pallplass

Gangnes lå på 2.-plass før finaleomgangen og fulgte opp med et godt hopp på 124 meter i Innsbruck. Likevel ble han slått av Prevc og Freund, som landet på henholdsvis 132 og 128 meter.

– Det er helt fantastisk. Uten et lite timingproblem kunne jeg fightet med Freund, men alt i alt er jeg veldig fornøyd, sa Gangnes til NRK etter rennet.

Tredjeplassen betyr at 26-åringen ligger an til pallplassering også sammenlagt i hoppuka. Gangnes ble nummer to i rennet i Garmisch-Partenkirchen. Nordmannen føler imidlertid ikke på presset før avslutningen i Bischofshofen.

Les også

Helten fra Garmisch var nær ved å legge opp

– Nei, egentlig ikke. Jeg har de forventningene jeg har og prøver å være ærlig med meg selv om det, sier Gangnes, som tror det blir vanskelig å ta inn noe på Freund, som ligger på annenplass.

Prevc tror ikke hoppuka er avgjort.

– En perfekt konkurranse for meg med lange lengder. Jeg tror ikke hoppuka er avgjort. Det er ett renn igjen, vi får se, sier Prevc til NTB.

Forfang nær pallplass

Johann Forfang var 1,8 poeng fra pallen etter at han plusset på to meter fra første omgang og tok ledelsen med et svev på 124 meter i finaleomgangen.

Til slutt måtte han altså ta til takke med en fjerdeplass, akkurat som i Garmisch-Partenkirchen.

– Jeg synes det er morsomt å prestere bra flere ganger på rad. Jeg kan ikke være misfornøyd med en fjerdeplass, sier Forfang til NRK.

Flere hoppet kortere

Bortsett fra formsvake Daniel-André Tande, som landet på 106 meter, vant alle de norske hopperne sine dueller i første omgang.

Nordmennene dominerte omgangen med Kenneth Gangnes (2.-plass), Johann Forfang (4.-plass), Anders Fannemel (9.-plass) og Tom Hilde (10.-plass) blant de ti beste. I tillegg lå Andreas Stjernen på 12.-plass og Joachim Hauer på 15.-plass.

I finaleomgangen var det imidlertid bare Gangnes og Forfang som maktet å følge opp. Fannemel hadde bedre forhold i sitt annet hopp, men ristet på hodet etter at han landet på 118,5 meter. Det holdt bare til en 12.-plass.

Tom Hilde, som ble hentet til hoppuka på bekostning av Halvor Egner Granerud før rennet i Innsbruck, slo av nesten ti meter og tok 17.-plassen.

Også Stjernen (117 meter) og Hauer (114,5 meter) hoppet kortere i finaleomgangen enn i første omgang og endte til slutt på henholdsvis 19.— og 25.-plass.

Revansje fra 2010

Gangnes leverte godt hele dagen, og følte seg pigg etter prøveomgangen.

— Ja, noe helt annet. Nå må jeg bare være trygg, stole på meg selv og få i meg litt mat, sa han optimistisk til Aftenposten før rennet.

I dag ble det suksess for Gangnes. Da han sist hoppet i Innsbruck i hoppuka gikk det ikke like bra. Forrige gang ble han nummer 55 i den samme bakken. Det var i januar 2010. Denne debuten opplevde han som et mareritt, og ble skremt.

-Jeg hoppet ikke en måned etter at Hoppuka var over, og selv om jeg senere gjorde det bra i Kontinentalcupen, hoppet jeg ikke et eneste renn i verdenscupen resten av sesongen, sa han før dagens renn.

Les også

  1. Forfang på fjerdeplass: - Dette kan gå helt til topps

  2. Tom Hilde innrømmer: - Blir bedre av å få ei skyllebøtte

  3. Fannemel hoppet lengst av alle i Hoppuke-kvalifiseringen

Les mer om

  1. Hopp