Sport

Kristoff måtte se seg slått på oppløpet etter høydramatisk innspurt

Marcel Kittel vant dagens Tour-etappe på målfoto.

MÅLFOTO: Marcel Kittel (i blå drakt) var først over målstreken med minst mulig margin foran Bryan Coquard (i svart). Alexander Kristoff i rød drakt til venstre for Kittel.
  • Reidar Løfaldli

Det var klart for nok en lang og flat etappe på fjerde dag av årets Tour de France. Etappen fra Saumur til Limoges er tourens lengste der den strekker seg over 237 kilometer med en nokså krevende avslutning med stigning inn mot målstreken.

Et brudd med fire nokså ukjente ryttere gikk tidlig, men ble tatt inn igjen av hovedfeltet få kilometer før mål, og det var klart for nok en dag med massespurt.

TØFF SPURT: Alexander Kristoff (i rød drakt) ble nummer fem på tirsdagens etappe.

Alexander Kristoff kom godt inn på oppløpet, og ledet like før mål. Men nordmannen startet spurten for tidlig og måtte se seg passert helt på slutten.Marcel Kittel og Bryan Coquard kjempet durabelig de siste meterne, og som i går måtte det målfoto til for å kåre vinneren. Kittel viste seg å være noen få millimeter foran Coquard og vant den fjerde etappen av Tour de France.

— Jeg er litt rørt akkurat nå. Jeg er veldig glad og dette var omtrent som å vinne for første gang. Laget gjorde en kjempejobb. Jeg er storfornøyd med å være tilbake i Tour de France igjen, sa Kittel ifølge NTB.

Sammenlagtleder Peter Sagan tok tredjeplassen, mens nederlandske Dylan Groenewegen ble nummer fire.

Les også

Derfor vinner ingen nordmenn Tour de France

— Dette var en start

Alexander Kristoff fyller 29 år tirsdag, men fikk ikke kronet bursdagen med en etappeseier. Bursdagsbarnet endte som nummer fem.

— Jeg er ikke her for å bli nummer fem, men dette var iallfall en start, sa Kristoff like etter målgang.

GRATULERER MED DAGEN: Alexander Kristoff fyller 29 år tirsdag.

Katjusja-rytteren har hatt en nokså skuffende start på årets Tour, og ble nummer elleve mandag.— Det ble ikke helt som jeg håpet på, men jeg var nærmere i dag enn i går, sa Kristoff, som roste lagkameratene til tross for at timingen på opptrekket inn mot spurt kunne ha vært enda bedre.

— Jeg var i alle fall med. Jeg skulle gjerne ventet litt. Opptrekkeren min gjør en veldig god jobb. Jeg manglet litt bein, men det var nærmere i dag, sa bursdagsbarnet.

— Jeg gjorde en god spurt fra front der, så det var ikke mye om å gjøre. Meterne på slutten ble lange, jeg stivnet ganske mye, konstaterte Kristoff.

Sondre Holst Enger imponerte og tok sin annen strake sjetteplass.

Les også

  1. Dette ønsker Kristoff seg i bursdagsgave

  2. Gode nyheter for Kristoffs lagkamerat

  3. 4862 kilometer uten seier for Alexander Kristoff

Les mer om

  1. Tour de France