Sport

Treneren om Kristoff: - Han har et stykke opp til Sagan og Cancellara

Trener Stein Ørn mener Alexander Kristoffs fjerdeplass i Flandern Rundt var optimal slik rittet utviklet seg.

IKKE GOD NOK: Alexander Kristoff klarte rett og slett ikke å følge Peter Sagan og Fabian Cancellara da de angrep i Flandern Rundt.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth
SHOWMAN: Peter Sagan herjet med konkurrentene i Flandern Rundt. I målområdet ga han også publikum ekstra show.
Stein Ørn og Alexander Kristoff er blitt et velkjent radarpar i sykkelsporten. Stefar og trener Ørn mener Kristoff har et stykke opp til Peter Sagan og Fabian Cancellara.
 • Jeg er veldig fornøyd. Rittet utviklet seg akkurat slik vi forventet. Ingen kan følge Peter Sagan og Fabian Cancellara når de setter opp tempoet i hellingene mot slutten, sier Stein Ørn til Aftenbladet.

Alexander Kristoff vant fjorårets utgave av den belgiske sykkelklassikeren, men i år kunne ingen gjøre noe med slovakiske Peter Sagan.

SHOWMAN: Peter Sagan herjet med konkurrentene i Flandern Rundt. I målområdet ga han også publikum ekstra show.

Verdensmesteren fra i fjor stakk i den siste, harde brosteinsbakken – da det gjensto 14 kilometer – og parkerte konkurrentene. Dermed kunne 26-åringen sykle i mål til en overlegen seier. Fabian Cancellara fulgte 2. plass. Sep Vanmarcke knep den siste plassen på podiet. Alexander Kristoff vant enkelt spurten i gruppen bak og tok fjerdeplassen. - Sagan angrep tidlig. Dermed kunne ikke Alexander gjøre som i fjor. Håpet var at gruppen bak skulle være god nok til å kjøre inn lederne mot slutten, men det var tungt for alle mot slutten. Både Sagan og Cancellara har for stor kjørestyrke, forklarer Stein Ørn.

Fornøyd Kristoff

Stein Ørn og Alexander Kristoff er blitt et velkjent radarpar i sykkelsporten. Stefar og trener Ørn mener Kristoff har et stykke opp til Peter Sagan og Fabian Cancellara.

Selv var Kristoff brukbart fornøyd med fjerdeplassen. Han hang lenge over styret etter målgang og var mørk i ansiktet etter 255 kilometer på smale, kronglete veier. - Jeg følte meg ikke like sterk som i fjor. Jeg visste at det kom til å bli tungt. Nivået på de andre er litt høyere. Edvald Boasson Hagen pleier jo å følge bra med ham, men i dag hadde han ikke en sjanse. Det sier en del om hvor sterkt de beste kjørte, sier Kristoff.

Årets utgave av Flandern Rundt var preget av en rekke velt. I det fine belgiske vårværet var det beinhard kamp om posisjonene fra start. Greg van Avermaet, en av forhåndsfavorittene, var blant dem som krasjet ut tidlig. Bedre gikk det med Kristoff, som fikk god hjelp av lagkameratene fram til den siste av de 18 hellingene. Der maktet han ikke å følge de andre favorittene.

- Laget kjørte bra og forsvarte mesteren på en god måte. Dette lover bra før neste helgs Paris-Roubaix, sier Katjusjas sportsdirektør Torsten Schmidt.

Heller ikke han var overrasket over at nettopp Peter Sagan endte opp med å vinne Flandern Rundt. Verdensmesteren fra i fjor var så overlegen at han kunne showe på oppløpssiden i regnbuetrøya.

 • Akkurat nå er han sykkelsportens største merkevare. Han har en overlegen fysisk kapasitet og er en showmann. Sagan er en ekte mester, sier Stein Ørn.
 1. Les også

  Boasson Hagen: - Vi hadde mye uflaks

 2. Les også

  Kristoff: - Får aldri lov til å gjøre som i fjor

 3. Les også

  Trener opp egne motorsyklister til sykkel-VM i Bergen for å unngå dødsulykker

 4. Les også

  Hushovd sliter med å finansiere profflagplanene

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5