Sunndal mobiliserer til cup-dugnad

<p><strong>SUNNDAL:</strong> Sunndal Fotball sier nei til !spilleautomater. I stedet bretter de opp ermene og mobiliserer til gedigen dugnadsøkt under Hydro Cup, som sikrer fotballklubben inntekter.</p>

Sunndal

Over 2300 fotballspillere fra i alt 178 lag, i hovedsak fra Midt-Norge, deltar i helga på Hydro Cup Sunndal. Det er 18. gang cupen blir arrangert, men for Sunndal Fotball er den viktigere enn noen gang. Da klubben vedtok å si nei til videre drift av sine spilleautomater, tapte klubben vel 300.000 kroner i rene inntekter i året.

Cupen er bærebjelken

Hydro Cup Sunndal vil i helga omsette for over en million kroner.

— Det er her vi legger basisen for driften av fotballklubben. Selv om den aldri har vært arrangert for pengenes skyld, er cupen blitt en viktig inntektskilde for klubben, sier Sverre Enger i Hydro Cup Sunndal.

— Heldigvis har vi ikke store vanskeligheter med å få frivillige på dugnadsinnsats, sier Gunnar Olav Furu, som anslår at frivillige vil legge ned om lag fire årsverk på dugnad i løpet av helga.

— Det er et stort apparat som er i sving. Over 7500 måltider skal serveres til spillerne i løpet av helga, sier Furu, som beklager at cupen måtte avvise 40 lag som ville delta.

— Vi greier ikke å få overnatting til flere mennesker på ei helg i Sunndal enn hva vi gjør nå.

- Balanserer på en knivsegg

Sunndal Fotball oppfordrer alle lag og organisasjoner som deltar under årets Hydro Cup, som fortsatt har inntekter fra spilleautomater, om å si nei til automatinntektene.

— Det er tøft økonomisk, men godt følelsesmessig. Vi balanserer på en knivsegg økonomisk, og Hydro Cup er bærebjelken i Sunndal Fotball. Uten stor dugnadsinnsats og cup-inntektene, ville klubben sett annerledes ut og hatt mye lavere aktivitet, sier Trond Furu, leder i Sunndal Fotball, til Adresseavisen.

Styret i fotballklubben, som har ambisjoner om å komme tilbake som den sterke klubben den var på 80-tallet, mener at spilleautomater og spilleavhengighet ikke lar seg kombinere med å motta midler til driften fra kilder som bidrar til skape problemer for enkeltpersoner og for samfunnet.

— Vår holdning er tvert imot å bidra til å skape gode holdninger, felleskapsansvar og sunn livsførsel, sier Furu.