Sport

Kristoffs hjelper er i trøbbel

Marco Haller var innblandet i mandagens dramatiske velten og vet ikke om han har brukket håndleddet.

Marco Haller sykler opp Mur de Huy med store smerter i håndleddet.
  • Kurt Arne Nilssen

MUR DE HUY (Aftenbladet): Etter velten ble det tidlig klart at Katjusja-rytter Dmitrij Kozontsjuk måtte bryte touren. Enda mer dårlig nytt for Alexander Kristoffs lag er det at også Marco Haller var innblandet i velten. Østerrikeren kom seg likevel på sykkelen, og gjennomførte den 154 kilometer lange etappen med store smerter.

Les også

Kristoff kritiserer arrangøren etter skrekkvelt

— Jeg føler meg helt forferdelig. Flere ryttere gikk ned og det skjedde i veldig høy fart. Jeg håper det ikke er brukket noen bein, sier Haller til Aftenbladet.

Les også

Her er sykkelproffenes verste skrekkopplevelser

Haller spiller i viktig rolle for Kristoff og er den nest siste opptrekkeren i Katjusjas opptrekkstog. Det er dermed dårlig nytt for Kristoff om Haller må kjøre videre med store smerter. Også under den andre etappen fikk Haller problemer. Da hadde han i forkant slitt med mageproblemer og under etappen kastet han opp. Mandag kveld skal han sjekke om det er brudd i håndleddet.

Les også

Edvald unngikk skrekkvelten: - Klarte heldigvis å bremse

— Håndleddet føles helt forferdelig ut nå og vi får ta en titt på det. I morgen er det også en brosteinsetappe og det er på ingen måte enkelt, men jeg er nødt til å være klar når starten går, sier Haller.

Kristoff krysser fingrene for at det går bra med hjelperen.

— Han hadde vondt i armen, men vi får håpe han kommer seg. Han er viktig for meg og eksepsjonell i opptrekket, sier Stavanger-syklisten.

Les også

  1. Cavendish' sykkel sjekket for juks

  2. Tour de France direkte: Slik var 3. etappe

  3. Bergenseren som vekket Boasson Hagen

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff