Isabelle Pedersen på medaljejakt i EM: – Det er en helt annen verden nå

Isabelle Pedersen (26) mener at tidene hun har prestert denne sesongen er gode nok til å kjempe om medalje i årets EM.

Isabelle Pedersen under mandagens pressetreff i Berlin.

Senere torsdag skal 26-åringen fra Bergen ut i semifinale på korthekken i Berlin.

Det gjør hun vel vitende om at hennes norgesrekordløp på 12,72 fra 22. juli i London plasserer henne på delt 5.-plass sammen med belgiske Eline Berings på europastatistikken.

Kun disse fire europeerne har løpt raskere hittil i sesongen:

  • Alina Talaj (Hviterussland) 12,41
  • Elina Herman (Hviterussland 12,64
  • Pamela Dutkiewicz (Tyskland) 12,67
  • Nadine Visser (Nederland) 12,71.

– Det skal være fullt mulig å ta medalje på disse tidene som jeg har hatt denne sesongen, og jeg satser også på å løpe enda litt fortere i mesterskapet, sa Pedersen da NTB fikk en prat med henne under mandagens pressetreff på utøverhotellet ved Potsdamer Platz.

Avslappet

Pedersen virket svært så avslappet da hun fortalte om det som skulle komme. Det aller meste har gått på skinner etter at hun skadet seg under semifinalen i London-VM sist år. Hamstringen røk da hun var på god vei mot finale.

– Mitt eneste fokus er på meg selv. Det andre måtte ha av resultater kan jeg ikke bry meg om. Det har gått fint, og jeg føler at jeg har gjort det jeg skal for å kunne gå ned i blokkene og vite at jeg er klar.

– Hva betyr det at det ble direkte semifinale og ingen kvalifisering på deg?

– Det blir ett mindre løp, og det gir ti mindre hekker å komme borti. Det er det reglementet vi har fått å forholde oss til.

Sykdomsfri

Pedersen har holdt seg sykdoms- og skadefri helt siden hun startet opptreningen etter VM-skaden 5. oktober.

– Jeg har fått lagt et meget godt grunnlag. Jeg har vært tre måneder i USA og har hatt god oppfølging fram til midten av januar. Jeg føler at all trening har vært veldig, veldig bra. Jeg har gjort det beste jeg kan, og jeg føler meg i hvert fall klar. Jeg har ikke vært syk i det hele tatt og har fått trent med kvalitet hele veien, sa hun til NTB.

Tidene viser at hun har hatt sin sterkeste sesong noen gang.

– Tidene er senket med i gjennomsnitt to tideler sammenlignet med for to år siden. Det er en helt annen verden nå. Det er kjekt å være med fast i Diamond League. Det har vært et meget godt år, og nå er det EM som gjelder.