Sport

Synes du at håndballjentene har bommet for mye? Slapp av, alle andre bommer mer

Norge topper listen sammen med Sverige.

Nora Mørk er toppscorer for Norge så langt i mesterskapet. Foto: NTB Scanpix

 • Arne Hole

FREDERIKSHAVN: Gammel statistikk har ennå ikke gitt noen en VM-seier, men den kan være god å ha for selvtilliten.

Få av de norske spillerne er fornøyd med uttellingen i angrep, men andre lands avsluttere treffer sjeldnere. Med 68 prosent uttelling på skuddene ligger Norge på topp i effektivitet sammen med Sverige. Motstanderen i åttendedelsfinalen, Tyskland, får mål bare på 63 prosent av avslutningene.

Kl. 20.30: Norge — Tyskland

— Det har vært litt opp og ned for meg, så det var gøy å få til en kamp som Spania, sier Amanda Kurtovic, som scoret fire ganger på fem skudd.

— Jeg får håpe den gode trenden fortsetter, sier Amanda, som har en av de mest avanserte skuddarmene på det norske laget. Men ettersom hun bare får spille høyre ving, får hun ikke tatt ut hele repertoaret.

— Jeg er som poteten. Jeg kan spille på mange plasser, men tar den posisjonen som er best for laget.

Les også

Varsko Solberg og Grimsbø, dere møter en kanonskytter!

Best fra strek

Statistikken viser også at det er lurt å få ballen inn til Heidi Løke og Pernille Wibe. Ingen er mer effektive fra strek enn Norge. 77 prosent av forsøkene havner i mål, mot bare 55 prosent for Tyskland.

Også på kantene er Norge bedre enn Tyskland med 63 mot 52 prosent uttelling. Bare Montenegro (motstander i kvartfinalen hvis vi slår Tyskland) er bedre med 69 prosent.

Les også

I 2010 måtte hun reise hjem fra EM, i 2012 ble hun vraket fra OL. Nå er Stine Bredal Oftedal sjef for VM-laget.

Fra ni meter scorer Norge og Tyskland, anført av skytterdronningen Susann Müller, begge på 40 prosent av forsøkene.

Straffeskytingen til Norge har vært svak, og mange har etterlyst mer bruk av en beste straffeskytteren, Linn Jørum Sulland. Mot Spania satte hun fire av fire, men ble ikke brukt da Norge fikk straffe nummer fem. Norge har scoret på bare 76 prosent mot Tysklands 83. ## Mørk scorer lite, men mest

På toppscorerlisten har Norge ingen i toppen, mens Tyskland har Susann Müller på tredjeplass med 33 mål på de fem første kampene. Uttellingen har vært 64 prosent. Først på 21. plass ligger Norges mestscorende, Nora Mørk, med 23 mål og en uttelling på 64 prosent.

Den statistikken som betyr aller mest er lystig lesning. Selv om hverken Silje Solberg eller Kari Aalvik Grimsbø har kommet opp mot sitt beste, er Norge nummer to på keeperstatistikken med 40 prosent redninger. Bare Nederland er bedre med 42 prosent, mens tyskerne har 36. — Jeg synes jeg hadde en fin stigning mot slutten av kampen mot Spania. Den følelsen har jeg tenkt å ta med meg inn mot Tyskland, sier Kari Aalvik Grimsbø.

PS! Mari Molid fikk en kjenning i kneet under oppvarmingen på treningen søndag formiddag. Det er i øyeblikket usikkert om hun spiller åttendedelsfinalen mot Tyskland søndag kveld.

 1. Les også

  Tyskland har nesten gitt opp allerede: - Norge må ha en dårlig dag

 2. Les også

  Danmark ga Norge VM-fordel

 3. Les også

  Løke startet bursdagsfeiringen en dag for tidlig

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Varsko Solberg og Grimsbø, dere møter en kanonskytter!

 2. SPORT

  Ida Alstad kan bli hentet inn i VM-troppen

 3. SPORT

  Nora Mørk: - Heidi er helt rå

 4. SPORT

  Her er motstanderen bedre enn Norge

 5. SPORT

  Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland

 6. SPORT

  Skal overtale strekveteranen til å fortsette: – Hun har masse å bidra med