Sport

Jakob Ingebrigtsen (17) imponerte igjen og vant i Stockholm

Ikke langt unna sin personlige rekord.

17-årige Jakob Ingebrigtsen gikk til topps på 1500-meteren under Galan i Stockholm.
  • Svein Hagen

Søndagens 1500-meter ble løpt under Galan i Stockholm, og var ikke blant Diamond League-øvelsene.

Først i mål var 17-årige Ingebrigtsen, som noterte tiden 3.37,42. Det var en litt svakere tid enn på Bislett Games torsdag. Da løp Jakob Ingebrigtsen inn til personlig rekord.

– Jeg var i grunnen innstilt på å løpe fort også i dette stevnet, men jeg manglet rett og slett litt sprut i beina i dagens løp, sier han like etter målgang.

Les også

Jakob Ingebrigtsen med supertid – men etterpå var pappa Gjert rasende

Bislett satte spor

3.36,06 under Bislett Games var klar personlig bestenotering, men 17-åringen selv og far Gjert Ingebrigtsen mente at han kunne ha løpt langt raskere på Bislett dersom harene og feltet hadde gjort jobben sin bedre.

Han legger ikke skjul på at påkjenningen rundt Bislett Games var litt merkbar på kropp og hode, uten at han syntes det påvirket så veldig mye under søndagens konkurranse.

– Klart det setter sitt spor på kroppen med så mye styr som det var rundt Bislett. Men jeg følte at jeg har klart å nullstille ganske så bra etter det, selv om jeg ikke var helt optimal i dagens løp. Dette var tross alt min nest beste tid på 1500 meter noensinne, og det faktum at jeg vant klart betyr også mye, understreker han.

Rykket mot slutten

Søndag vant Ingebrigtsen foran australske Jordan Williamsz (3.38,30). Charles Philibert-Thiboutot fra Canada var ytterligere to hundredeler bak.

I Stockholm var fartsholderne litt mer beskjedne i forhold til åpningsfarten, og Jakob Ingebrigtsen fikk i alle fall litt hjelp den første delen av løpet. Før han selv overtok og viste sin enorme kapasitet på den siste runden.

Nasjonalt felt

Da rykket kom var det ingen av konkurrentene som kunne svare i solskinnet, og Ingebrigtsen løpte inn til sin nest beste tid på 1500 meter noensinne.

1500-meteren i Stockholm besto av et såkalt nasjonalt felt. Den sto dermed ikke på programmet for Diamond League-stevnet.

– Nå skal det samles litt krefter og overskudd til alle de store konkurransene som kommer utover, sier Jakob Ingebrigtsen.

Må hjem til muntlig eksamen

Rett etter løpet måtte han til flyplassen i Stockholm for å komme seg hjem fortest mulig. Muntlig eksamen på Sandnes videregående skole venter til uken.

– Jeg skulle gjerne ha reist med de to brødrene mine til St. Moritz i dag, men må dessverre hjem for å ta eksamen. Det er jo tross alt noe obligatorisk jeg også må gjennom, forklarer han.

Like etter at eksamen er gjennomført torsdag morgen, setter han seg på første fly med tanke på høydetrening sammen med sine brødre.

– Sesongåpningen har vært kjempegod, noe som lover veldig godt. Jeg ser virkelig fram til Diamond League-stevnet i Monaco senere i sommer. Der tror jeg det kan gå kjempefort på 1500, forklarer en meget godt fornøyd Jakob Ingebrigtsen etter søndagens seier.

PS! Norske Sondre Juven ble nummer fire med 3.45,29 – kun tre hundredeler bak sin personlige rekord.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jakob Ingebrigtsen
  3. Gjert Ingebrigtsen
  4. Bislett Games