- Litt syndebukk

SUZHOU (Aftenposten.no): — Jeg er litt syndebukk, jeg skal ikke gjøre sånne feil, sier Karoline Dyhre Breivang.

Karoline Dyhre Breivang innser at skuddet hennes ble reddet, og at Norge taper kampen.

Norge-Sør-Korea 27-28

Det sa Karoline Dyhre Breivang, som ble en nøkkelspiller på godt og vondt i de hektiske sluttminuttene i en første kampen i hovedrunden av håndball-VM.

To og et halvt minutt før slutt spilte kapteinen Heidi Løke fri til norsk 26-25. Asiatene utlignet, men ”Karo” brakte selv Norge foran igjen til 27-26 med halvannet minutt. Så var det slutt på hellet for Larvik-spilleren. Hun mistet ballen og koreanerne kontret.

— Det var fryktelig irriterende å gjøre en teknisk feil på det tidspunktet. På den annen side burde vi jo ha avgjort kampen lenge før det ble så kritisk , sa ”Karo”, som også var den som fikk muligheten til å utligne da Norge fikk frikast fem sekunder før slutt. Men skuddet ble for svakt og Minhee Lee reddet. Da Linn-Kristin Riegelhuth traff tverrliggeren på returen, var tiden ute.

Les også: Norge raknet i ny thriller

— Karo har avgjort så mange kamper for oss at vi får tåle at hun også mislykkes en gang, sa en nøktern trener Thorir Hergeirsson.

Revansje

Kampen ble nesten like tett og spennende som da lagene møttes i OL-semifinalen i fjor. Da scoret Gro Hammerseng i siste sekund og ordnet OL-finale, mens koreanerne protesterte heftig fordi de mente tiden var ute.

I går var det altså tid for revansje – selv om de aldri burde fått den.

Norge ledet 5-1 tidlig i kampen og 23-20 11 minutter før slutt. Men forsvarsspillet ble for variabelt.

- Forsvaret var bra mot slutten av andre omgang. Etter pause ble vi stående litt for mye i hver vår sone uten hjelpe hverandre. Og får koreanerne 30 centimeter ekstra i en luke, så smetter de gjennom , sier Karo, som ikke hadde noen god følelse rett etter OL-semifinalen heller.

— Jeg våget ikke å ta av meg drakten – i tilfelle vi måtte ut og spille mer. Ikke før Halvor Lea stakk en lapp under døren kunne vi juble. Der sto det at vi var i finalen.

Det kan bli finale i år også, men jentene har satt kniven mot sin egen strupe. For å være sikre på semifinale, må både Kina (søndag) og Spania (tirsdag) beseires.

- Vi lærte at vi må jobbe for hver eneste ball. Men vi skal videre. Vi skal ha to seire i de to neste kampene , lover Karoline Dyhre Breivang.