Nordisk mesterskap i Kristiansand: - Friidrettsforbundet satser helt feil

Mens danskene og svenskene kommer med henholdsvis 24 og 21 løpere, stiller kun 17 nordmenn i helgens nordiske mesterskap i Kristiansand. Det får løpsleder Finn Kollstad til å se rødt.

- Vi risikerer å miste store talenter, mener løpsleder Finn Kollstad, som stusser over at Friidrettsforbundet sender 17 løpere til nordisk når de kunne sendt 30.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Vanlig kutyme har vært at vertsnasjonen stiller med fulle lag. Men her stiller både danskene og svenskene med mange flere løpere enn oss. Dette er en voldsom dreining i forhold til måten Friidrettsforbundet satser på, og jeg synes den er helt feil, sier Finn Kollstad, som både er løpsleder og tidligere fagansvarlig i Norges Friidrettsforbund (NFIF).

Lørdag arrangerer Kristiansand Løpeklubb nordisk mesterskap i terrengløp på Gimle. Våre to største løpsstjerner, brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen, er på høydesamling og stiller ikke. Likevel har NFIF valgt å fylle opp kvoten med åtte løpere i klasse senior herre. Men i de tre øvrige klasser – senior kvinner samt junior kvinner og menn – hvor kvoten er henholdsvis åtte og sju plasser, stiller Norge med kun tre løpere i hver klasse. Det betyr at Norge velger å stille med 13 løpere færre enn kvoten tilsier.

Les hele saken med abonnement