Quintana parkerte Froome opp Alpe d'Huez

Men Sky-rytteren holdt unna og sikret Tour de France-seieren.

BARE NESTEN: Nairo Quintana parkerte Chris Froome på vei opp L'Alpe d'Huez, men tok ikke nok tid på briten. Her rykker colombianeren ifra Froome.

Etter angrep på angrep gjennom hele Touren, klarte endelig Nairo Quintana å parkere Chris Froome. I går knappet Quintana inn 32 sekunder på Froome. Og i dag hadde briten store problemer opp den legendariske stigningen L'Alpe d'Huez.

ETAPPEVINNER: Thibaut Pinot vant etappen til L'Alpe d'Huez. Fdj-rytteren var 17 sekunder foran Nairo Quintana.

Movistar-rytteren rykket flere ganger på dagens etappe og med åtte-ni kilometer igjen, kom rykket som ikke Froome klarte å svare på. Colombianeren dro ifra mens Skys hjelperyttere ,måtte holde igjen og taue en meget sliten Froome opp fjellet. Men det var kun Alejandro Valverde som klarte å henge med Sky-laget av sammenlagtfavorittene.Luken fra utfordreren til lederen lå lenge på mellom 30 og 40 sekunder, men med fem kilometer igjen dro Quintana ifra hjelperytteren Winner Anacona og tok opp jakten både på sammenlaglseieren og Thibaut Pinot, som ledet etappen.

Fransk seier

Men det ble bare nesten i begge tilfellene for colombianeren. Thibaut Pinot holdt unna og vant etappen. Med det reddet franskmannen, fjorårets tredjemann sammenlagt, en meget skuffende Tour de France hvor sykdom den første uken ødela mye.

VINNER: En sliten, men glad Chris Froome etter den 20. etappen i Tour de France. Briten holdt unna for Quintanas rykk og sikret seieren sammenlagt før morgendagens sjarmøretappe til Paris.

Quintana kom i mål 18 sekunder bak franskmannen som andremann. Og ett minutt og 20 sekunder senere trillet Froome over målstreken og sikret sammenlagtseieren.Briten sikret seg også seieren i klatrekonkurransen.

Quintanas lagkamerat i Moviestar, Alejandro Valverde, kom i mål sammen med Froome og sikret tredjeplassen sammenlagt.

Spyttet på Froome — igjen

Sammenlagtvinneren har måttet tåle mye dårlig oppførsel fra fansen under etappene i Tour de France. I går ble han spyttet på og vist fingeren til. I dag skjedde det igjen.

TV-bildene viste at en tilskuer ikledd den prikkete klatretrøya, spyttet på Froome med rundt fire kilometer igjen til toppen. Like etter kan man se Froome snu seg tilbake og se på den skyldige.

Rykket fra Nibali

Etter å ha fått mye kritkk for å rykke på Froome da han fikk tekniske problemer på gårsdagens etappe, fikk Vicenzo Nibali smake sin egen medisin på vei opp mot L'Alpe d'Huez.

Italieneren punkterte i bunnen av bakken, akkurat da Nairo Quintana rykket. Dermed ble gårsdagens etappevinner hektet av gruppen med de beste og måtte gi opp håpet om å passere Alejandro Valverdre og klatre opp til tredjeplass i sammendraget.

Italieneren kom i mål sammen med Alberto Contador, rundt tre minutter bak Quintana.