Favoritter komfortabelt videre i Wimbledon

Roger Federer er oppe i hele 32 strake settseirer i Wimbledon

Roger Federer tok seg enkelt videre i Wimbledon mandag.
  • NTB

Tennislegenden gikk mandag videre til sin 16. kvartfinale i turneringen. Også Rafael Nadal og Novak Djokovic kunne juble i London.

Mot franske Adrian Mannarino hadde Federer god kontroll. Den sveitsiske verdenstoeren tok seg videre fra åttedelsfinalen med 6-0, 7-5, 6-4.

– Jeg er glad for å være med videre i den andre uka av Wimbledon, sa Federer etter å ha booket sin 16. kvartfinalebillett i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i London.

Første sett var over etter bare 16 minutter. Mannarino tok bare ett poeng på egen serve i et sett der Federer slo hele elleve vinnerslag.

Les også

Federer med bønn til Londons strenge tøypoliti

Like bak sin egen rekord

26.-seedete Mannarino hevet seg i det andre settet, men Federer vant til slutt 7-5. I det siste settet kontrollerte sveitseren inn seieren med 6-4.

– Det var viktig for ham (Mannarino) å henge med i kampen i starten av det andre settet, og da ble det også tøffere for min del, sa Federer.

36-åringen er nå oppe i 32 strake settseirer. Veteranen er kun to sett unna sin egen rekord, som han satte mellom 3. runde i 2005 og finaletriumfen året etter. I kvartfinalen møter han sørafrikanske Kevin Anderson.

Federer står med 20 Grand Slam-titler. Åtte av dem har kommet i Wimbledon.

Les også

Favorittfallet fortsetter: Ny overraskelse i Wimbledon

Etterlengtet

Verdensener Rafael Nadal kunne på sin side feire sin første kvartfinale i turneringen siden 2011. Spanjolen slo tsjekkiske Jiri Vesely med 6-3, 6-3, 6-4.

Nadal, som står med to Wimbledon-titler (2008 og 2010), møter enten Argentina-stjernen Juan Martin del Potro eller useedede Gilles Simon fra Frankrike i kampen om en semifinalebillet.

Kvartfinalen vil for øvrig være Nadals 35. i Grand Slam-sammenheng. Han har fra før vunnet 17 GS-titler.

Trygt videre

Novak Djokovic sikret sin tiende Wimbledon-kvartfinale etter 6-4, 6-2, 6-2 mot russiske Karen Khatsjanov.

Serberen har vunnet turneringen tre ganger og er rangert som nummer tolv i årets utgave. I neste kamp venter 24.-seedede Kei Nishikori fra Japan. Det blir Djokovics 41. Grand Slam-kvartfinale.

(©NTB)