Sport

Boasson Hagen på sur fjerdeplass - Kristoff hang ikke med da bruddet gikk

Ett sekunds uoppmerksomhet kan ha fratatt Boasson Hagen seiersmuligheten.

Boasson Hagen hang ikke med da belgiske Yves Lampaert stakk rett før mål.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Etter å ha syklet i et større brudd store deler av dagen, var Edvald Boasson Hagen én av fem ryttere som stakk av 24 kilometer før målgang av endagsrittet Dwars door Vlaanderen i Belgia.

I et forferdelig regnvær i Vest-Flandern fikk de etter hvert et stort forsprang på resten av gruppen. Boasson Hagen var på papiret den sterkeste spurteren av de fem i tet.

Les også

Kristoff og Boasson Hagen ble hindret av massevelt – Terpstra tok seieren

I løpet av de siste kilometeren er det flere stigninger, men alle de fem holdt følge over den siste brosteinsstigningen i Nokereberg.

På det siste flate brosteinspartiet forsøkte Sep Vanmarcke på et rykk, men Hagen klarte å tette luken belgieren fikk.

Sov da vinneren rykket

Med fire kilometer igjen roet bruddet seg ned, og inn mot avslutningen lå alt klart til en spurt. Men med noen få hundre meter igjen stakk fjorårets vinner Yves Lampaert av, og ingen av de fire andre reagerte tidsnok.

Da de endelig begynte på jakten, var forspranget for stort, og belgieren kunne juble for sin andre seier i rittet på rad.

– Det er surt. Det ble ikke samkjøring på slutten der. Det var synd, sier Boasson Hagen til NRK

Fjerdeplassen er det beste resultatet for Boasson Hagen så langt denne sesongen. Han har vært syk og skadet i sesongoppkjøringen, men kan være i ferd med å finne formen.

Les også

Kristoff hektet av da Sagan vant Gent-Wevelgem

Dermed ble det en spurt om annenplassen, men heller ikke der gikk det som planlagt for rudsbygdingen. Han ble til slutt nummer fire, bak Mike Theunissen og Sep Vanmarcke.

Neste vinnersjanse for Boasson Hagen er i storrittet Flanderen rundt 1. april. Dimenson Data-rytteren sykler også Paris-Roubaix, Tour of Norway, Tour des Fjord og Criterium du Dauphine før det blir NM og Tour de France i sommer.

Kristoff ikke med i teten

Hele syv nordmenn deltok i rittet, blant annet Alexander Kristoff. Kristoff brukte rittet som en oppkjøring til Flandern rundt, som han vant i 2015.

Alexander Kristoff ble hektet av tidligere i rittet da feltet sprakk opp etter en velt. Han kom til mål nesten sju minutter etter vinneren.

Kristoff sykler Flanderen rundt på søndag og Paris -Roubaix helgen etterpå. Så blir det Tour of California og Tour de Suisse, før han deltar i NM og Tour de France.

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) og Sven Erik Bystrøm (UAE) ble nummer 30 og 32. De kom inn med en stor gruppe 2.42 minutter etter vinneren.

Hele sju nordmann stilte til start. August Jensen ble nummer 50, Kristoff 76 og Kristoffer Halvorsen nummer 112. Truls Korseth brøt.

Dwars door Vlaanderen er en del av den flamske sykkeluken, som også inkluderer rittene E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og sykkelmonumentet Flandern rundt. Rittet startet i Roeselare og ble avsluttet i Waregem, og er cirka 180 kilometer. Det starter flatt, men de siste ti milene består av en rekke tunge stigninger. I tillegg er det flere brosteinspartier.

I kvinnenes utgave av rittet tidligere onsdag vant nederlandske Ellen van Dijk etter et solobrudd. Susanne Andersen vant spurten i hovedfeltet 1.47 minutt bak vinneren og ble nummer ni.

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Kristoffer Halvorsen
  3. Alexander Kristoff