Sport

Team Sky-rytter gikk til angrep på konkurrent. Nå kastes han ut av Tour de France.

Avgjørelsen støttes av eget lag.

FERDIG: Gianni Moscon er ferdig i Tour de France etter at han skal ha slått en konkurrent under søndagens etappe.
  • Benedicte A. Bakken
    Benedicte A. Bakken

Team Sky-rytteren Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France som følge av bråk med konkurrent. Det melder TV2.no søndag kveld.

Ifølge den franske sportsavisen L’Equipe er den italienske syklisten kastet ut av rittet fordi han gikk til angrep på Fortuneo-rytteren Elie Gesbert.

Hendelsen skal ha funnet sted like etter at søndagens etappe ble tråkket i gang. Moscon skal ha slått Gesbert etter knappe 800 meters sykling.

Les også

Endte 21 år lang tørke: Norge vant overlegent EM-gull

Sky støtter avgjørelsen

Team Sky la sent søndag kveld ut en offentlig melding rundt hendelsen, der de uttaler at de støtter avgjørelsen om at Moscon nå må forlate rittet.

«Vi støtter og aksepterer avgjørelsen fra rittarrangørene om å ekskludere Gianni Moscon fra Tour de France. Gianni er svært skuffet over egen oppførsel og vet at han har skuffet både seg selv, laget og rittet. Vi vil gå igjennom hendelsen med Gianni så snart touren er ferdig og avgjøre hvordan vi skal håndtere dette videre. Jeg vil be om min dypeste beklagelse til både Elie Gesbert og Team Fortuneo Samsic for denne uakseptable hendelsen», skriver Sky-president Dave Brailsford i meldingen.

Team Sky opplyser også at de ikke vil gi noen flere kommentarer rundt hendelsen på nåværende tidspunkt, men sent søndag kveld la de ut en video på Twitter, der Moscon legger seg paddeflat.

– Jeg er lei meg for dagens hendelse og angrer på handlingene mine. Jeg vil si unnskyld til Elie Gesbert. Det som skjedde var feil og jeg var et dårlig eksempel der. Jeg vil også beklage til lagkameratene mine og alle involverte i Tour de France. Jeg vil ikke komme med unnskyldninger og aksepterer straffen, sier Moscon i videoen.

Hushovd: – Et stort tap

TV 2s sykkelekspert, Thor Hushovd mener tapet av Moscon vil være negativt for Team Skys ledere.

– Det er et stort tap for Sky, det er det ingen tvil om. Han er en av de store motorene i laget, i form av at de har to ryttere som skal dra den første halvdelen eller tre fjerdedeler av etappene, der det er lett terreng. Til nå har han vært en kjempemotor, så de mister en nøkkelperson i den viktigste Tour de France-uken, sier TV 2-eksperten til kanalen.

Geraint Thomas leder Touren foran Sky-lagkompis Chris Froome.

– Det gjør at de får en tøffere jobb, men igjen så er de så sterke og har så god kontroll at jeg tror de uansett er gode nok som lag, mener Hushovd.

Les også

Tour-debutanten tok danskenes første seier på ni år

SYKKEL-VM: Gianni Moscon var å se under sykkel-VM i Bergen i 2017.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang at Moscon havner i søkelyset. Tilbake i 2017 ble han suspendert i seks uker av Team Sky selv etter å ha kommet med et rasistisk utsagn til syklist Kev Reza. Denne gang ble Moscon også tvunget til å gå på anti-rasismekurs.

​Moscon ble også diskvalifisert under VM-fellesstarten i Bergen i 2017. Der kjempet han om VM-gull etter å ha fått klatrehjelp av en bil. Etter å ha veltet 34 kilometer før mål var det et mirakel at Moscon kom seg tilbake i tetkampen. Det viste seg senere på TV-bilder at italieneren hadde holdt fast i følgebilen opp Løbergsveien.

Les også

Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

Til tross for flere uheldige episoder tør ikke Dag Otto Lauritzen å fastslå at Moscon nå er ferdig i Team Sky.

– Det tør jeg ikke si noe om, for jeg kjenner ikke hele historien. Det verste er at jeg har snakket med folk i Sky, sportsdirektører og folk i støtteapparatet, som sier de ikke helt kan skjønne det fordi han er den snilleste gutten i klassen. Men han må jo ha temperament når han får startnummer på seg, sier Lauritzen til TV 2.

Les mer om

  1. Thor Hushovd
  2. Dag Otto Lauritzen
  3. Tour de France
  4. Sykkel
  5. Sykling
  6. Sykkelritt
  7. TV 2