Grøndahl Jansen bidro til seier: - Dette var bare herlig

Amund Grøndahl Jansen hadde suksess med sin viktigste oppgave i Tour de France.

Etappevinner Dylan Groenewegen gir Amund Grøndahl Jansen en skikkelig klem og takk for seieren.

CHARTRES: Dylan Groenewegen heter mannen som er Amund Grøndahl Jansens spesialoppgave i Tour de France. Suksess for 24-åringen fra Nes på Romerike handler om å bringe en av verdens beste spurtere i posisjon til å vinne etapper i Tour de France.

Det gjorde han på den 7. etappen.

– Det er herlig. Veldig forløsende å få denne seieren som vi har lengtet etter helt siden vi startet. Vi gjorde jobben og fikk satt Dylan i en god posisjon inn i den vanskelige høyresvingen to kilometer fra mål, sa en smilende Tour de France-debutant etter etappen.

Her kjører Grøndahl Jansens lagkamerat Dylan Groenewegen inn til seier på den 7. Tour de France-etappen.

Godt fornøyd

Det var tydelig at etappevinner Groenewegen var veldig fornøyd med den jobben nordmannen hadde gjort. Han ga ham en skikkelig bamseklem, men hva han sa til ham i seierens stund fikk ikke Jansen med seg.

– Det var så mye støy og folk rundt oss der.

Men om ikke han fikk høre rosen der og da, så får han helt sikkert høre det utover kvelden.

Les også

Kristoff etter nesten-velt og 13.-plass: – Jeg ville for mye, jeg ble overivrig

Samtidig som det var hyggelig for hele laget, så var det en mann som var spesielt lettet etter at det hele var over. Dylan Groenewegen hadde hatt flere spurtetapper som skulle passe ham bra, men det hadde ikke lykkes så langt.

– Han har lurt litt på om alt var som det skulle. Det var viktig for ham å klare dette.

Etter torsdagens etappe som ble regnet som for tøff for både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, var det fredag på nytt en etappe for spurterne. Edvald Boasson Hagen skulle kjøre opptrekk for Mark Cavendish i sitt lag Dimension Data, mens UAE satset for fullt på at Alexander Kristoff skulle få sin første etappeseier i Tour de France siden 2014.

Ingen av dem lykkes.

Reagerte på Cavendish-manøver

– Jeg burde gjort det bedre, men det er tunge oppløp her, sier Kristoff som fortsatt har fjerdeplass som sitt beste resultat i årets ritt.

Kristoff erkjente at han ikke var sterk nok til å vinne etappen. Han reagerte uansett på en manøver fra Mark Cavendish på oppløpet. Kristoff mener Cavendish «kuttet inn» foran ham like før målstreken.

Les også

Kristoff reagerer på Cavendish-manøver: – Jeg holdt på å gå rett på trynet

– Jeg holdt på å gå rett på trynet der. Mark beregnet nok litt lite avstand, sier Kristoff.

Etappen fra Fougères til Chartres var den lengste på årets Tour. Derfor ble store deler av etappen preget av transport. Men på en del åpne flater kom det sidevind og det var tendenser til at det skulle sprekke opp. Men det var til slutt et samlet felt som kom inn mot de siste kilometerne.