En ny Gjelsten i toppen: – Pappa er en viktig støttespiller

Bjørn Rune Gjelsten (64) har gjennom mange år markert seg i finanstoppen. Nå sørger datteren Ingrid (20) for å markere Gjelsten-navnet på en annen arena.

STOR TRIUMF: Ingrid Gjelsten på Jackson vd Bisschop.

Søndag slo hun hele den europeiske eliten og vant U25-klassen i Global Champions Tour i Stockholm.

– En stor kveld, melder Bjørn Rune Gjelsten, men overlater ellers til datterens mentor Geir Gulliksen (61) å uttale seg.

– Ingrid er veldig dedikert og har et bra talent. Om hun fortsetter å trene sånn, så kan hun nå langt, mener Gulliksen, som også er Norges beste sprangrytter.

Sprangridning er ikke helt som andre idretter: Gulliksen på 61 år kan bli Norges deltaker i Tokyo-OL. Og Sverige tok søndag ut Rolf-Göran Bengtsson (59) på sitt lag til OL.

– Ja, det er en veldig spesiell sport sånn sett. Ingrid har en veldig fin utvikling. Hun rir veldig bra, men trenger rutine, sier veteranen Gulliksen.

DATTER OG FAR: Bjørn Rune Gjelsten og datteren Ingrid, samt Joli Coeur, fotografert i 2019.

– Dessuten: Pappa er en viktig støttespiller. Han er levende opptatt av dette og ekstremt dedikert, sier Geir Gulliksen, som samarbeider med Gjelsten om flere prosjekter.

Ingrid Gjelsten og hennes Jackson vd Bisschop var en av de fem ekvipasjene som red feilfritt. I omhoppingen var hun raskest av alle og vant foran tsjekkiske Sara Vingralkova.

Det er hennes andre storseier i U25-klassen. Den første kom i Belgia i november 2019.

Les også

Gjelsten henter Bruce Springsteens datter til laget sitt: – Hun har ingen nykker

– Det var stort å vinne her. Og Jackson var veldig flink, sier Ingrid Gjelsten til hestesport.no.

Mira Høidal og Boleybawn Aasha ble nummer fem på en stor norsk dag i Stockholm.

PS: Sterk norsk prestasjon også i Nations Cup i Polen denne helgen: Kvartetten Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem, Therese Søhol Henriksen og Johan-Sebastian Gulliksen ble nummer fire bak tre stormakter innen sprangridning: Tyskland, Belgia og Irland.