Sport

Sterk Ruud-seier – slo nummer 20 i verden

(Auger-Aliassime – Ruud 1–6, 4–6) Casper Ruud (22) imponerte med å slå Felix Auger-Aliassime (20) enkelt i første runde i ATP 1000-turneringen i Madrid.

  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det var et veldig bra første sett og en veldig bra match generelt sett. Jeg er veldig fornøyd med at det ble to sett i dag, sier Ruud til Eurosport.

Auger-Aliassime er nummer 20 på verdensrankingen. Ruud er selv nummer 22, noe som er hans bestenotering og det beste for en norsk tennisspiller noen gang.

– Det er litt prestisje de unge gutta seg imellom. Han har kommet seg opp fortere enn Casper. Å ta en så god spiller i en så viktig turnering er gøy. Casper satte litt standarden i dag. Casper viste at han er sjefen på grus, sier far og trener Christian Ruud til VG.

I åpningssettet var Ruud i egen klasse og vant 6–1 mot Felix Auger-Aliassime fra Canada. Ruud fulgte opp med å vinne andre sett 6–4.

– Det var en veldig bra match av Casper. Kjempegøy. Jeg er veldig fornøyd. Det var nesten feilfritt, og en komfortabel seier mot en veldig god motstander, sier Christian Ruud.

Les også

Ruuds neste mål: Topp 20-ranking og fjerde runde i French Open

Særlig servene satt svært godt.

– Jeg servet ekstremt bra i dag. Jeg visste det var viktig i dag, sier Ruud.

– Serven fungerte veldig bra i dag. Vi jobber med den. I Madrid er det raske grusbaner som gjør at den blir viktig, sier far Ruud.

Ruud møter Yoshihito Nishioka eller Filip Krajinovic i andre runde onsdag. Slik tablået ser ut vil trolig verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas vente i tredje runde om Ruud spiller seg dit.

– Det er terningkast seks. Det er godt gjennomført. Rett og slett en strålende tenniskamp, sa Eurosport-kommentator Ola Bentzen etter seieren.

Les også

Ruud rasende på dommeren i semifinaletap: – Du tar feil

I helgen tapte Ruud semifinalen i BMW Open i München. Ruud imponerte i april med semifinale i Monte Carlo. Han slo der Fabio Fognini (nummer 28 på rankingen), Pablo Carreño Busta (nummer 12 på rankingen) og Diego Schwartzman (nummer 9 på rankingen).

Ruud store mål denne sesongen er French Open i Paris som starter 23. mai.

PS! Madrid Open sendes på discovery+. Det gjør også French Open.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis
  3. ATP