Casper Ruud vant og er videre i Australian Open

Ruud er for første gang videre til fjerde runde av en Grand Slam-turnering etter seier i Australian Open.

Ruud er for første gang videre til fjerde runde av en Grand Slam-turnering etter seier i Australian Open over Radu Albot fra Moldova.

Han møtte Radu Albot fra Moldova i tennisturneringen i Melbourne lørdag og vant kampen med sifrene 6-1, 5-7, 6–4 og 6–4.

Nordmannen startet kampen med å serve og tok enkelt første game. Han fulgte opp med å bryte serven til Albot to ganger i første sett og vant det 6–1. 22-åringen hadde god kontroll i første sett, som ble fullført på 27 minutter.

– Første sett er helt feilfritt fra min side, og jeg spiller akkurat sånn jeg skal spille mot ham. Han spiller nok litt under par, i forhold til hva han har gjort her tidligere. Han slår litt mye feil, så jeg får jo noe gratis, men spiller veldig bra og returnerer mye inn, sier Ruud til Discovery Plus.

Grei kontroll på kampen

I andre sett kom Albot mer med i kampen. Han fikk presset Ruud til å løpe mer, og nordmannen gjorde i tillegg flere feil. Albot vant til slutt settet 7–5.

I tredje sett fulgte spillerne hverandre tett, men Ruud spilte solid og brøt Albots servegame to ganger i settet og vant det 6–4.

Det fjerde settet startet godt for Ruud, og han brøt Albots første servegame. Det tok hele 12 minutter å avgjøre det første gamet. Ruud vant til slutt settet 6–4 og det ble også det avgjørende settet, ettersom kampen avgjøres over fem sett.

Les også

Casper Ruud i isolasjon dager før Australian Open

Casper Ruud møter Radu Albot fra Moldova i tredje runde i Australian Open i Melbourne.

Første gang i fjerde runde

Ruud har ikke tidligere spilt i tredje runde i Australian Open, og har aldri gått videre til en fjerde runde i en Grand Slam-turnering i karrieren.

Samtidig tangerer han sin far Christian Ruuds beste resultat. I 1997 nådde far og trener fjerde runde i samme turnering.

Ruud er sikret 320.000 australske doller, tilsvarende 2,1 millioner norske kroner, for fjerderundeplassen. Et så høyt beløp har han aldri spilt inn på én turnering.

I første runde slo han ut australske Jordan Thompson, mens hans vant over amerikaneren Tommy Paul i andre runde på torsdag. Motstander i fjerde runde blir vinneren av kampen mellom russiske Andrej Rubljov og spanske Feliciano Lopez.

Kampen i Melbourne ble spilt for tomme tribuner fordi hele delstaten Victoria er nedstengt i fem dager. Årsaken er et smitteutbrudd på et karantenehotell ved flyplassen i Melbourne.