Sport

Strenge virusregler venter Norge i VM

De norske håndballherrene må forholde seg til et strengt koronaregime i VM-bobla i Egypt i januar.

Det blir et annerledes VM for Sander Sagosen og co. Foto: Vidar Ruud

  • NTB

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har offentliggjort en egen «korona-plan» for mesterskapet.

planen , som er på 25 sider, kommer det fram at lagene vil være i en boble under hele mesterskapet. De vil med andre ord ikke se mye av Egypt annet enn spillerhotellet og håndballhallen.

En egen kommisjon vil starte overvåking av de VM-klare landene en måned før mesterskapet. Hvis smitterisikoen er middels eller høy, vil det komme forebyggingstiltak for de aktuelle landene, heter det i rapporten.

Alle spillere og støtteapparat må ha en negativ virustest som er mindre enn 72 timer gammel ved ankomst Egypt. Gjennom mesterskapet må samtlige gjennom koronatest hvert tredje døgn.

Les også

Håndballpresidenten: Norge kan måtte gi fra seg håndball-EM

Ved transport må det alltid være halvannen meters avstand mellom hver person. I rapporten kommer det også fram at man bør bruke flere busser/biler for transport.

Kun et begrenset antall tilskuere vil få innpass på de fire VM-arenaene. I rapporten heter det at mesterskapets medisinske kommisjon vil følge utviklingen av koronapandemien kontinuerlig og vurdere arenakapasiteten deretter.

Verdensmesterskapet i Egypt er det 27. i rekken og spilles fra 13. til 31. januar. Det er femte gang herrenes håndball-VM arrangeres utenfor Europa.

Norge har tatt sølv i de to siste VM-ene. Nytt i 2021 er at mesterskapet er utvidet fra 24 til 32 lag.

Les mer om

  1. Herrelandslaget håndball
  2. Sander Sagosen
  3. Håndball