Warholm inspirert av amerikansk supertid: – Jeg må opp et hakk

HOTELL OPERA (VG) Karsten Warholm (25) sier han blir inspirert av supertiden til rivalen Rai Benjamin (23) i det amerikanske OL-uttaket sist uke.

SUKSESSDUO: Karsten Warholm og Leif Olav Alnes på Bislett under «Bislett Night of Highlights» for fire uker siden.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

I Monaco neste fredag blir det duell mellom dem, men allerede torsdag denne uken er Karsten Warholm klar for sin første 400 meter hekk i 2021. Nå er det Diamond League på Oslos legendariske friidrettsarena. Med 5000 tilskuere.

Sist helg løp Benjamin på 46,83 i det amerikanske OL-uttaket. Det er tidenes nest raskeste tid og bare fem hundredeler bak verdensrekorden. Warholms bestenotering kom i Stockholm i fjor: 46,87.

– Konkurrentene presser deg til å gjøre det bedre. Når det er folk som løper fort, så må også jeg opp et hakk. Dette motiverer, sier Warholm på sin pressekonferanse før Bislett Games.

Høsten 2019 vant Warholm over Benjamin både i VM-finalen i Doha og i Diamond League-finalen i Zürich.

Les også

Warholms trener om skremmeskuddet: – Fantastisk!

– Jeg har ventet lenge på dette - som alle andre. Det er spesielt å få muligheten til å gjøre det i Norge. Dette er trolig den første store idrettsfesten i Norge siden corona brøt ut. Å ha familie og venner på tribunen igjen er spesielt.

Om en drøy måned stiller han til start i OL. Slik svarer Warholm når han blir spurt om hva planen for de siste ukene er:

– Det siste halvannet året har bare vært å endre planer. Men vi har en plan for Tokyo. Det har vært vanskelig å reise. Nå har vi fått vaksine, og da blir det lettere å reise.

– Jeg føler meg forberedt, inspirert og motivert for dette, sier han om torsdagens 400 meter hekk på Bislett.

Arrangøren av Diamond League-stevnet i Monaco bekreftet tirsdag at Rai Benjamin stiller til start. Dermed blir det en superduell mot Warholm få uker før OL. De to er sammen med Abderrahman Samba de største favorittene til å ta gull i Tokyo.