Semifinale-stopp for Ruud igjen - røk ut mot Berrettini

(Casper Ruud – Matteo Berrettini 4–6, 4–6) Mot Italiensk motstand ble det bråstopp for Casper Ruud (22) etter storspill i Madrid. Masters 1000-semifinalene er dog blitt en lei vegg å passere for nordmannen.

– Jeg tenker at alle gode ting er tre, sa Casper Ruud, til Eurosport før kampen, med henvisning til sine tidligere nederlag i Roma i fjor høst og Monte Carlo i april i år.

Dessverre gikk det heller ikke veien denne gangen.

– I dag var mitt største problem at jeg ikke servet bra nok. Jeg har egentlig greid det bra hele uken, så det er synd at servingen sviktet meg i dag. Uten nok førsteserver blir det farlig å spille mot en så aggressiv spiller som Berrettini. Han står høyt i banen og slår tunge og gode slag, sa Ruud til NTB etter tapet.

Han åpnet med ro og kloke avgjørelser det oste erfaring av, til tross for sin unge alder. Men 22-åringen ble utover i det første settet truet mer og mer av verdensnier Matteo Berrettini.

Italieneren fant en vei til å bryte Ruuds serve i game nummer fem. Første brudd for Ruud på en serve på grusen i Spania.

– All mulig ære til ham. Han spilte en veldig god match. Med en slik en voldsom serve vinner han mange poeng, sier Ruud.

Den nesten to meter lange motstanderen dro imidlertid frem flere, og avgjorde etter det andre settet, selv om nordmannen tidvis dro frem godt spill under press.

– Vi må akseptere et tap, men vi kan ikke være skuffet. Jeg synes han servet fantastisk bra i dag, og Casper var litt svakere enn i de andre kampene. Berrettini får lov til å styre mer og Casper blir presset hardt, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport - og er totalt sett svært fornøyd med uken i Madrid, der sønnen blant annet slo verdensfemmer Stefanos Tsitsipas.

Tyske Alexander Zverev venter i søndagens finale for Berrettini.

I den første runden slo Ruud stortalentet Felix Auger-Aliassime, nummer 20 i verden. 22-åringen hadde full kontroll mot canadieren og slo ham 6-1, 6-4. Ruud fikk en, på papiret, langt lettere motstander i runde to og slo japaneren Yosihito Nishioka 6-1, 6-2, før han altså møtte verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i den tredje runden. Der ble det seier 7-6(4), 6-4 for nordmannen. Før Alexander Bublik ble beseiret med 7–5, 6–1. Før det til slutt ble stopp mot Berrettini.

På liverangeringen til ATP ligger Ruud an til å klatre opp på en 16. plass i verdens, hans beste plassering noensinne.

Neste uke venter en ny ATP Masters 1000-turnering i Roma.