Sport

Ruud til storkamp i Madrid Open etter ny oppvisning: – Stygt for hans del

(Casper Ruud-Yoshihito Nishioka 6–1, 6–2) Casper Ruud (22) fortsetter å herje under ATP 1000-turneringen Madrid Open. I 2. runde var det japanske Yoshihito Nishioka (25) som fremsto som sjanseløs mot nordmannen.

  • Joachim Baardsen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det var en veldig bra match. Jeg trives tydeligvis på denne banen her. Det blir kanskje litt stygt for hans del resultatmessig, men jeg spiller bare mitt spill, sier Ruud til Eurosport og smiler.

Tirsdag spilte han «terningkast seks»-tennis i 2–0-seieren over nummer 20 i verden, kanadiske Felix Auger-Aliassime. Onsdag var Snarøya-karen tilbake i aksjon for turneringens 2. runde.

Mens solen gikk ned i Spanias 22 grader varme hovedstad og flomlyset på Arantxa Sanchez Stadium ble skrudd på, viste Ruud klasse på arenaens oransje grusdekke. Det første settet vant nordmannen 6–1, før han fulgte opp med seierssifrene 6–2.

– Det er rått, utbrøt Eurosport-kommentator Ola Bentzen underveis i matchen om den rosakledde ungguttens eminente spill.

I FORM: Casper Ruud briljerer i Spania.

Utklassing

Nishioka er nummer 60 på ATP-rankingen. Avstanden opp til Ruud på 22. plass viste seg stor også i kampen mellom de to. Ruud brukte bare en drøy time på å avgjøre den.

– Det er en maktdemonstrasjon. Det er stort det han gjør nå. Det er voldsomt, mener Eurosport-ekspert Øivind Sørvald om nordmannen som spiller med skyhøy selvtillit.

– Jeg var klar fra første til siste poeng for å spille så aggressivt og bra som mulig, forteller Ruud.

Det lover bra foran 3. runde.

Møter verdensfemmer

For allerede torsdag møter nordmannen den greske verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas (22). Begge er født i 1998 og er høyrehendte. Mens Ruud er 183 centimeter, er Monaco-bosatte Tsitsipas 1.93 meter.

– Nå skal Casper få testet seg. Tsitsipas er en ordentlig tøff motstander, sier Eurosport-Bentzen.

Grekeren har spilt inn rundt 14 millioner dollar og tatt seks titler så langt i karrieren etter å ha blitt proff i 2016 – mot Ruuds snaue tre millioner dollar og ene tittel siden debuten i 2015. Duoen skal spille den fjerde kampen på arenaen i Madrid på torsdag, med start tidligst klokken 16.00.

– Off, det blir tøft. Han er antagelig i sitt livs form. Han er i sitt ess. Han har vært i finalen her før. Han har mest press. Jeg skal gå inn med en innstilling om å prøve å vinne. Han er menneskelig, han også, sier Ruud.

MØTER RUUD: Stefanos Tsitsipas vant over franske Benoît Paire i 2. runde av Madrid Open.

Ruud store mål denne sesongen er French Open i Paris som starter 23. mai.

PS! Madrid Open sendes på discovery+. Det gjør også French Open.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud