Sport

Frustrert Ruud røk ut av US Open

(Casper Ruud – Botic van de Zandschulp 6–3, 4–6, 3–6, 4–6) Casper Ruud (22) fikk det tungt mot nummer 117 i verden og er ute av sesongens siste Grand Slam-turnering.

UTE: Casper Ruud måtte se seg slått av Botic van de Zandschulp i US Open.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Casper Ruud var den store favoritten i møte med nederlandske Botic van de Zandschulp i andre runde i US Open. Ruud er seedet så høyt som nummer åtte i turneringen og vant enkelt 3–0 i sett mot Yuichi Sugita i første runde.

Van de Zandschulp (nummer 117 i verden) måtte gå gjennom tre kvalifiseringskamper for å komme seg til hovedrunden, hvor han i første runde vant i fem sett over Carlos Taberner.

25 år gamle Van de Zandschulp er inne i sin beste sesong i karrieren, og presset Ruud til det ytterste onsdag kveld. Nordmannen åpnet kampen bra og vant det første settet, men nederlenderen vant de to neste og mikrofonene plukket opp en tidvis svært frustrert nordmann.

Ruud måtte vinne det fjerde settet for å holde seg inne i kampen, men igjen var det nederlenderen som imponerte. Med settseier 6–4 vant kampen i fire sett og slo Ruud ut av turneringen.

VIDERE: Botic van de Zandschulp er videre til tredje runde i en Grand Slam-turnering for første gang.

Ruud er også inne i sin beste sesong i karrieren og har klatret til ellevteplass på verdensrankingen. Han tok seg til fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang i karrieren i Australian Open tidlig i sesongen. På grusen har Ruud vunnet hele fire turneringer denne sesongen, men han røk ut i French Open i tredje runde. På gress i Wimbledon røk nordmannen ut i første runde.

I US Open tok han seg til tredje runde i fjor, noe som etter onsdagens tap forblir karrierebeste i den amerikanske Grand Slam-turneringen.

Botic van de Zandschulp startet kampen sterkt. Nederlenderen brøt Ruuds serve på direkten og fulgte opp med å vinne sitt eget servegame blankt.

Men så skrudde nordmannen opp de fleste dimensjonene i spillet. Ruud vant fem game på rad, men måtte jobbe for få inn settballen. Til slutt satt den etter en kontrollert lobb forbi Van de Zandschulp fremme ved nettet og 6–3 til nordmannen.

Etter en drøy time stoppet regnet kampen på bane 13 i New York-bydelen Queens. Nederlenderen ledet 3–2 da dommeren ba spillerne pakke bagen og gå i garderoben.

Spillerne startet opp igjen etter en drøy halvtime og spillerne fulgte hverandre frem til Ruud servet for å utligne til 5–5. Van de Zandschulp spilte seg raskt frem til tre settballer i Ruuds serve. Nordmannen så ut til å redde seg inn, men nederlenderen fikk avgjort settet på tredje forsøk til stillingen 6–4.

Les også

Tatt ut til Björn Borgs europalag: – En hyggelig telefon å få

I det tredje settet hadde begge spillerne muligheten til å få det første servebruddet og det var til slutt Van de Zandschlup som fikk det etter en dobbeltfeil fra Ruud.

Nordmannen hadde muligheten til å bryte tilbake umiddelbart, men misbrukte flere gode muligheter og istedenfor var det Van de Zandschulp som gikk opp til 5–2. Ruud fikk igjen flere gode muligheter til å bryte da Van de Zandschulp servet for settet, og igjen reddet nederlenderen seg mesterlig og vant med det settet 6–3.

Også i det fjerde settet var det nederlenderen som fikk overtaket, og som vant kampen etter å vunnet det siste settet 6–4.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud
  3. US Open