Sport

Isabelle Pedersen med kanontid og NM-gull

Bergenseren knuste sin personlige rekord. Og det i en sesong der hun ikke har hatt trener.

Isabelle Pedersen kunne juble for nok et NM-gull.
  • Lars Måseide

Isabelle Pedersen (23) tok sitt fjerde strake NM-gull, da Christina Vukicevic Demidov (28) måtte ut med skade.

Bergenseren løp inn på 12,88 med 1,8 sekundmeter medvind under første dag av NM i Haugesund. Det er ny personlig rekord, og en god søknad til kongepokalen.

— Nå begynner virkelig detaljene å falle sammen. Jeg har vært redd veldig lenge fordi jeg ikke har gjort ting riktig. Det har vært så innmari tungt av og til å trene, sier jublende Pedersen etter løpet.

- Nå regner det engler

Tavlen viste først 12.68, noe som ville vært ny norsk rekord, men ble senere justert til 12.88. Likevel ble det en ganske overlegen seier for Pedersen på 100 meter hekk.

— Jeg ble overlykkelig av å se 12.68. Da tenkte jeg at "nå regner det engler". Men 12.88 er et nytt steg, og det er utrolig kaldt i dag, sier hun, om sin nye personlige rekord.

Den gamle satte hun i Belgia forrige helg, da hun løp inn på tiden 12.92 i det belgiske mesterskapet.

Ingen stjerneduell

Hekkeduellen mellom Pedersen og Vukicevic var før mesterskapet hausset opp som NM-helgens høydepunkt.

Les også

Vukicevic-comebacket endte i tårer

Duellen ble det dog ingenting av, ettersom Vukicevic skadet seg under oppvarmingen.

— Det er fryktelig kjipt, men friidretten kan være brutal. Jeg så virkelig frem til duellen med Isabelle, men vi får håpe det heller blir til neste år, sa en svært skuffet Vukicevic til BT.

28-åringen, som før mesterskapet håpte hun skulle klare VM-kravet, regner nå med at sesongen er over for hennes del.

— Du løper aldri 100 meter hekk på trening, men tidene der viste at jeg kunne løpe veldig fort. Jeg vil ikke spekulere i noen tid, men jeg stilte her fordi jeg er i god form. Jeg regner med jeg hadde hatt VM-kravet inne, sier hun.

- Har vært en kamp

Også Pedersen var skuffet over at det ikke ble noen duell mellom de to hekke-dronningene.

— Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg var drittnervøs og spent på hvordan duellen skulle bli. At hun ikke kunne løpe er jo synd, men det var ikke derfor jeg kom hit. Jeg kom for å forbedre persen og jobbe med detaljene, sier hun.

Og det gjorde hun til gagns. For 23-åringen ble dette en revansje for flere år med motgang.

— Det har vært en ekstremt mental jobb helt siden fiaskosesongen i 2012 og et emosjonelt år i 2010. Man må si til seg selv hver dag at man er god nok, og det har vært en kamp om å komme tilbake igjen, sier en sedvanlig ærlig Pedersen.

Uten trener

I mars brøt hun med sin langvarige trener, Trond Knaplund, og byttet til tyske Andreas Behm. Hun har dermed hatt en sesong uten trener.

— Jeg har ikke hatt ett eneste menneske som har sett på hekkeøktene mine. Om jeg klarer å løpe 12.88 uten trener, er jeg veldig spent på hva som skjer når jeg får oppfølging, sier hun.

Pedersen er dermed en sterk kandidat til kongepokalen, avhengig av prestasjonene til spesielt 100-meterløper Ezinne Okparaebo.

Etter en tøff sesong viser Pedersen uansett at VM-formen er inne.

— Det er en god søknad. Jeg håper selvsagt jeg kan ta min første kongepokal, og etter en sesong som jeg har hatt i år hadde ingenting vært bedre. Løper jeg som dette i VM, så er det jo semifinale. Det hadde vært sinnssykt gøy.

VM arrangeres i Beijing mellom 22. og 30. august, i det velkjente «Fugleredet».

Les også

  1. Superduellen som kan avgjøre kongepokalen

  2. Tysse går for kongepokalen i helgens NM

Les mer om

  1. Friidrett