Sport

Oilers-eieren: - På tide at vi gir talentene sjansen

For første gang på mange år er ikke lønnsbudsjettet i Oilers oppjustert denne sommeren. Nå skifter klubben kurs og gir de unge spillerne mer ansvar.

De siste årene har Oilers oppjustert lønnsbudsjettet med rundt 1 million kroner årlig. Det er det slutt på nå. Rudolfs Balcers (fra venstre), Johannes Johannesen og Anders Tangen Henriksen er tre av de unge spillerne som vil nyte godt av kursendringen.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

Færre spillere og mindre rutine, men kanskje også mer entusiasme?

Oilers-troppen som gikk på is for å starte sesongoppkjøringen mandag, er fire spillere slankere enn på samme tid i fjor. Trener Petter Thoresen innrømmer at de bommet i inngangen av forrige sesong.

 • I fjor var vi for mange løpere. Det har vi lært av, for det var ingen gunstig situasjon. Veien til en plass på laget ble for lang for enkelte, erkjenner han.
Les også

Oilers garanterer supertalentet mer istid

Bevisst endring

For ett år siden hadde Oilers fem gjennomsolide rekker. Og enda noen til. Denne sesongen går de inn i alvoret med fire solide rekker. Pluss ett par spennende juniorer som fort kan ta en rolle i årets Oilers-lag.

 • Dette er en helt bevisst endring. Vi har brukt mye tid og ressurser på rekruttering og utvikling av spillere de siste årene. Og vi har brukt mye penger på å bli gode. Nå er det på tide at vi er tøffe nok til å si at vi stoler på arbeidet som er lagt ned. For min del vil jeg heller bruke penger på aldersbestemt nivå enn på dyre importer til A-laget. Justeringen er helt naturlig. Vinne NM-gull kan du uansett bare gjøre én gang hvert år – uansett hvor mye penger du bruker, sier Tore Christiansen til Aftenbladet.
SJEF: Oilers-eier Tore Christiansen.

Oilers-eieren vil ikke være med på at nedgangen i oljebransjen spiller inn på en noe lavere pengebruk i Oilers dette året.- Nei, ikke i det hele tatt. Vi ser riktignok at verden har endret seg siden vi la budsjettet for sesongen, men denne nye kursen skyldes helt andre ting. Dersom resultatene på isen ikke skulle være som ønsket i november–desember, har vi noen ess i ermet som kan endre på det, forsikrer han.

Ifølge daglig leder Kjetil Bøe har Oilers fortsatt "noen millioner" å hente inn før de er i mål med sponsorbudsjettet for 2015. Dette er på 40 millioner kroner.

 • Det går ikke av seg selv å hente inn så mye penger slik som situasjonen er nå, men vi har stor tro på at vi skal klare det, sier Bøe.

Erstatter ikke Daoust

Mandag sprakk nyheten om at Jean-Michel Daoust er ferdig i Oilers etter å ha havnet i unåde hos trener Petter Thoresen. Den assisterende kapteinen fra forrige sesong er dermed blant spillerne som har forsvunnet ut siden gullfesten i vår. Han blir ikke erstattet før Champions Hockey League drar i gang om drøye tre uker.

Les også

- Bare sportslige årsaker til at Daoust fikk sparken

I stedet velger Oilers å gi spillere som Rudolfs Balcers, Henrik Medhus, Anders Tangen Henriksen, Johannes Johannesen og Mathias Trettenes større roller og mer ansvar.

Petter Thoresen sier at han er "allright" fornøyd med årets tropp. Oilers-treneren har brukt sommeren til å leke med mulige rekkekombinasjoner. Foreløpig ser løperrekkene slik ut i Thoresens hode:

 • Dan Kissel — Josh Soares - Tommy Kristiansen
 • Christian Dahl-Andersen - Mathias Trettenes - Jonas Johansson
 • Rudolfs Balcers - Kristian Forsberg - Peter Lorentzen
 • Petter Røste Fossen - Henrik Medhus - Stian Høygård
 • Og da har vi også Anders Tangen Henriksen i bakhånd som garantert vil få mye spilletid. På backplass har vi også god dekning. Jeg tror dette blir bra, avslutter Thoresen.
 1. Les også

  Oilers signerer to nye backer

 2. Les også

  Signerte for Oilers – så valgte han plutselig å legge opp

 3. Les også

  NHL-klubb draftet Oilers-talent

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  VERDEN
  Publisert:

  Direktestudio: Krigen i Ukraina