Froome hyller Hushovds plan: - En fantastisk nyhet

Tour de France-lederen vil ha et norsk profflag.

Chris Froome (til høyre) liker tanken på et norsk sykkellag. Det forteller Tour-lederen etter nyheten om at Thor Hushovd (til venstre) vil starte et profflag.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh

Fredag sprakk nyheten om at sykkellegenden Thor Hushovd ønsker å starte et norsk storlag, med mål om at laget skal sykle Tour de France i 2017.

TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad mener at et norsk lag må ha et budsjett på minst 100 millioner kroner. Dermed er det en storsatsing Hushovd har planer om.

Nåværende sammenlagtleder i Tour de France, Chris Froome, ble spurt om Hushovds prosjekt etter målgang på fredagens fjelletappe i alpene.

— Det er nytt for meg, men det er en fantastisk nyhet. Det er mange gode ryttere som har kommet fra Norge. Thor, Edvald og Lars Petter, som er en av våre egne. Det hadde vært bra for sykkelsporten med et nytt lag i WorldTouren. Spesielt et norsk ett. Jeg ønsker dem lykke til, sier Froome ifølge procycling.no.

De norske Tour de France-rytterne ble naturligvis også spurt om prosjektet. Overfor TV 2 sier Alexander Kristoff at det kan være aktuelt for ham å sykle for et Hushovd-lag i fremtiden.

Når spurt om prosjektet sa Edvald Boasson Hagen at han «håper det blir mer enn bare snakk».

Les også

Thor Hushovd starter norsk profflag: - Både Kristoff og Boasson Hagen er høyst aktuelle

Kvålsvoll får sentral rolle

Hushovd eier i dag kontinentallaget Team Sparebanken Sør, et lag for sykkeltalenter fra Sørlandet. Nå planlegger han altså å mangedoble satsingen.

– Nå er Norge inne i en «sykkel-boom» og det skal være VM i Bergen i 2017, så jeg tror timingen er god nå. Jeg har mine planer klare, og har tenkt ut en plan jeg skal forholde meg til fremover. Men det er jobben med å finne penger som er vanskelig og tøff. Når først det er gjort, blir det bare å finne støtteapparat og ryttere og sette opp organisasjonen, sa Hushovd til TV 2 tidligere fredag.

Hushovd har varslet at Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er «høyst aktuelle for laget». Han har imidlertid ikke startet rekrutteringen av ryttere.

Les også

Kvålsvoll er tiltenkt sentral rolle i Hushovds lag: - Kjempespennende

Atle Kvålsvoll, som var trener for Hushovd da han fortsatt var aktiv, har imidlertid allerede fått en henvendelse.

— Thor har spurt meg om jeg vil ha en rolle, om det blir en ren sportsdirektørrolle vet jeg ennå ikke, først må vi få satt ned organisasjonen, sa Kvålsvoll til Fædrelandsvennentidligere fredag.