Sport

Sagosen skråsikker på norsk gull

— Dette vinner Norge! Det er jeg skråsikker på, sier Sander Sagosen. Aalborg-spilleren snakker forståelig nok om damenes VM – ikke guttas EM.

Sander Sagosen spiller en sentral rolle i Aalborg, men søndag skal han bare kose seg i Boxen i Herning. Der er han skråsikker på at Norge spiller – og vinner. Foto: ANNE-MARIT DAHL

 • Arne Hole

ÅRHUS: Det er blitt mange norske seire i VM. I går kom det en «norsk» triumf også på herresiden. Sander Sagosen sendte den avgjørende pasningen da Aalborg slo Århus 27-26 i Ceres Arena i Århus.

20-åringen fikk en sentral rolle i den danske toppklubben allerede i fjor, og nå er han enda bedre. I første omgang scoret han tre mål på tre skudd og hadde tre målgivende. Annen omgang var han med god grunn ikke fornøyd med i det hele tatt.

— Jeg bommer altfor mye. Det holder ikke i det hele tatt, sier trønderen etter bare to mål på åtte skudd.

gymsal.jpg Foto: ANNE-MARIT DAHL

Men da kampen sto og vippet på 26-25 med 12 sekunder igjen og dommernes passivtegn oppe, var det Sagosen som sendte pasningen tvers over banen til den ledige høyrevingen Martin Larsen: 27-25 – og hjemmelaget rakk bare én redusering.

Les også

Rumenske aviser beskriver Norge som et mareritt

Les også

Slik har han blitt «mannen med gullbuksene»

Klar for damefinalen

Sander Sagosen ser gjerne damehåndball, og svarer tørt når vi spør om det er noe å lære.

— Vi kan i alle fall lære å vinne jevne kamper. Det kan jentene!

Sagosen var på plass i Nord Arena og så en av Norges VM-kamper sammen med kjæresten Hanna Bredal Oftedal, som spiller i Issy Paris med søster og landslagskaptein Stine. Sander er klar for mer damehåndball søndag. Da skal han på finalen i Boxen i Herning.

— Romania har Norge slått før og gjør det igjen i semifinalen. Rumenerne har noen gode spillere, men dem går det an å stoppe. Norge har gode spillere over hele linjen. Det er det ingen andre som har, og de norske keeperne har stått fint – akkurat som jeg trodde, sier ekspertkommentatoren i spillerdrakt.

Fikk skryt av mesteren

— Sander har et meget godt blikk for spillet. Jeg la merke til ham allerede da han var 17 år, sier Danmarks tidligere landslagsspiller Lars Christiansen, som fulgte kampen. Og han er ingen hvem som helst: 338 landskamper på venstrevingen og 1503 mål!

— Sander kommer til å havne i en av de beste klubbene etter hvert, men han har godt av å ta en sesong til i Aalborg, mener mannen som er en god bekjent av landslagssjef Christian Berge, som i likhet med Christiansen spilte blant andre for Flensburg.

Bare én nordmann

Aalborg var tidligere «norskeklubben» i Danmark. Nå er Kristian Kjelling dratt hjem, Ole Erevik til Frankrike, mens Håvard Tvedten er skulderskadet. Sagosen har imidlertid ingen planer om å dra. Han har kontrakt ut neste sesong og trives i den danske ligaen.

Med seieren over Århus, der Christian Berge var assistenttrener før han reiste hjem, krøp Aalborg nærmere teten, men er fem poeng etter ledende Holstebro.

— Vi har tatt poeng mot de beste og tapt mot de dårlige. Nå tror jeg pilen peker oppover, men det er bare to kamper igjen før EM starter, sier Sander, som gleder seg til mesterskapet i Polen i januar.

Og VM-finalen i Boxen.

HER ER VÅR FERSKE PODCAST:

 1. Les også

  - Dansker liker vel nordmenn, kanskje ikke islendinger?

 2. Les også

  Norges keepertrener frykter at lag vil tape med vilje i håndball-VM

 3. Les også

  Norge er videre til VM-semifinale etter thrillerkamp

 4. Les også

  Molid: - Det oser vinnervilje av oss

 5. Les også

  Håndballjentene skjermes for pressen mot sin vilje

 6. Les også

  Norges lege: Stjernespillerens straffebom kan gi norsk fordel i semifinalen

 7. Les også

  «Det er bra håndball ikke er som fotball»

 8. Les også

  Håndballtopp ber Norge nekte å arrangere VM

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Sagosen på årets lag i Danmark: Herjer i det danske sluttspillet

 2. SPORT

  Tallene som viser at Sagosen er VM-konge: - Fryktelig imponerende

 3. SPORT

  Sagosen: - Jeg skal være en av dem som drar lasset i EM

 4. SPORT

  Sagosen er Norges EM-sjef: - Bare de beste klubbene i verden er aktuelle å gå til

 5. SPORT

  Norsk håndballkomet hylles i Danmark: – Den beste på dansk jord

 6. SPORT

  Norge knuste laget som snøt dem for VM-gull: – Det var revansje