Sport

Vant starten – men tror ikke på sammenlagtseier

Alexander Kristoff startet Tour of Norway med en spurtseier. Det kan bli flere. Men ikke sammenlagtseier?

FAVORITTSEIER: Alexander Kristoff spurtet seg oppskriftsmessig inn til seier på første etappe av Tour of Norway.
  • Arne Hole

(LARVIK) – Jeg var mer nervøs før dette rittet enn jeg er i utlandet. Her forventer alle at jeg skal vinne. Og det er gøy å vinne i Norge, sier Alexander Kristoff etter å ha vunnet den første etappen av sykkelrittet Tour of Norway. Den var på bare 147,5 km og passet Norges beste rytter godt.

— Jeg fikk en god, men ikke ideell posisjon før spurten. Lars Petter (Nordhaug) gikk til, men greide ikke å følge opp. Jeg hadde bra med krutt i bena og trodde jeg ville vinne. Sondre (Holst Enger) presset meg hardt, men jeg følte at jeg hadde kontroll, forteller Katusja-kjørerem, som allerede har hatt en vellykket sesong. Det har alle som vinner Milano-Sanremo.

Tøffere sammenlagt

Kristoff skrøt av hjelpen han fikk underveis, spesielt av Marco Haller, som fikk nordmannen i gunstig posisjon før spurten i Larvik sentrum.

— Målet er å vinne flere etapper, sier Kristoff, som vant tre i fjor.

Den største sjansen har han nok torsdag når feltet skal kjøre fra Drøbak til Sarpsborg – også det i en forholdsvis lett løype. Deretter blir det tøffere: Årnes-Budor på 177,8 km fredag, Brumunddal-Lillehammer på 195,3 km lørdag og så avslutningen Gjøvik-Hønefoss på 166 km søndag.

— Jeg tror løypa kan bli litt for tøff for meg. Det slet ved Lillehammer i fjor, og det kan fort skje igjen, sier Kristoff, som i øyeblikket er den eneste nordmannen som er klar for Tour de France. Lars Petter Nordhaug har ikke fått klarsignal fra sin arbeidsgiver Belkin.

Sondre Holst Enger, som kjører for Team Sparebanken Sør var ergerlig over å ha blitt slått i spurten, men se opp for 20-åringen i resten av rittet!

Sportsdøgnet

Les også

  1. Boasson Hagen langt bak vinneren