Landslagstrener gir ut singel

Ved siden av å være hopptrener får Christian Meyer tid til å lage musikk.

MUSIKALSK: Landslagstrener Christian Meyer og gitaren er to gode venner.
  • Mette Bugge

«Fristed på jord» — det er hoppsjef Christan Meyer og musikerkollega Pål Dahlbergs nye singel.

Den gis ut 15. mai, og paret er spent på mottagelsen. Felles for duoen er at de har ett ben i idretten og det andre i musikken.

Meyer er tidligere landslagshopper, de tre siste sesongene landslagstrener for Maren Lundby & co. Dahlberg er tidligere kombinertutøver.

Drømmen blir realisert

— Vi begynte å spille sammen i 2006/07, men ble først kjent gjennom idretten. Begge hadde ønske om å spille gitar og synge, og selvfølgelig komponere egen musikk.

Meyer har holdt på med dette i snart 15 år, og da han og Dahlberg kom på lag, ble det en del opptredener.

— Ja, vi har spilt mye for andre, men da jeg ble trener for damelaget ble det litt mindre tid, medgir Meyer.

Tobarnsfaren fra Trondheim var med jentene til Sotsji-OL, og ellers har sesongen vært full av verdenscuprenn og samlinger.

— I periodene det ikke er så hektisk blir det mer tid til musikk, legger han til.

Meyer forteller at begges drøm har vært å gi ut en singel, og nå er det en realitet.

— Vi har alltid ønsket å lage vår egen musikk. Det er jo det alle musikere drømmer om.

Paret har betalt utgivelsen av egen lomme.

— Vi var begge enige om at vi ville skrive egen musikk, og det er veldig moro at det blir en realitet, at vi når et mål. Etter sommerferien håper vi å følge på med en singel til.

Fant hverandre

Da herrenes landslagssjef Alexander Stöckl kom til Norge, ble det fort klart at han også har et musikalsk øre. Østerrikeren var med i en gruppe som sang og spilte i hjemlandet. Han kan også spille gitar og det har hendt at de to landslagstrenerne har opptrådt sammen.

— Jeg pleier alltid å ha med gitaren på reiser, og det hender jo at jeg får noen minutter på en flypass her og der, ler trønderen.

— Og det er fint å ha noe annet enn bare hopping å tenke på. Jeg bruker musikken som mental avkobling. For meg er det en positiv greie.

- Har du problemer med å vite hva du skal velge fremover, musikk eller idrett?

— Jobben min er å være hopptrener for jentene. Ved siden av familielivet går all tid og energi til det å være trener. Musikk eller idrett, skal man lykkes på toppnivå bør man ikke ha for mange prosjekter som påvirker konsentrasjonen. Derfor kommer musikken i annen reke for meg i en periode. Jeg forsøker likevel å holde nivået ved like. Derfor bruker jeg de hullene i kalenderen etter beste evne for å øve og lage musikk, sier treneren, som trolig fortsetter med kvinnehopperne fremover.

Evalueringen er ferdig 12. mai.