Sport

Kristoff-seieren ble seersuksess for TV 2

Alexander Kristoff vant første etappe i Tour des Fjords.

Tallene er doblet på den første etappen av Tour des Fjords.

  • Camilla Klovning

S eertallene fra første etappe av Tour des Fjords er mer en doblet siden i fjor. 331.000 så på da Alexander Kristoff passerte mål i går kveld.

— Det norske sykkeleventyret fortsetter. Ikke bare med en ny triumf for utrolige Alexander Kristoff, men også med nye supertall når det gjelder tv-seere under Tour des Fjords, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

Les også

2. etappe i Tour des Fjords: Følg sykkelfesten direkte

Tallene doblet

154.000 seere så i snitt hele den tre timer lange sendingen fra første etappen av Tour des Fjords fra Bergen til Norheimsund. I fjor var det 68.000 seere som i snitt fulgte første etappe av rittet.

— Etter seersuksessen med Tour of Norway, der vi doblet seertallene fra 2014 til årets ritt, var vi spent på hva Tour des Fjords kunne levere. Så opplever vi det samme langs fjordene. Mer enn dobbelt så mange seere som i fjorårets utgave og hele 331.000 som så Kristoff knuse konkurrentene i spurten i Norheimsund, sier Jansen Hagen.

Les også

Dette er verdt å vite om 2. etappe

Ny etappe i dag

— Vi er stolte over sykkeldekningen til TV 2 og ikke minst hvordan vi har klart å løfte de hjemlige produksjonene i Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race. Men vi skylder samtidig de norske rytterne en stor takk for hvordan de preger løpene og ikke minst alle de tusener på tusener som lager en folkefest langs løypen, legger han til.

Tour des Fjords fortsetter i dag med den 205 kilometer lange andreetappen fra Jondal til Haugesund. Starten går kl. 12.25, og du kan følge utviklingen her:

TV 2 sender direkte fra kl. 15.30-18.30.

Les også

  1. Kristoff ustoppelig i Tour des Fjords

  2. Slik ble sykkeldramaet fulgt fra følgebilen

Les mer om

  1. Alexander Kristoff