Sport

Så nær var Kristoff seier: - Jeg føler med ham

Alexander Kristoff trodde han hadde tatt sin første etappeseier i Tour de France siden 2014. Så kom kontrabeskjeden.

Så nære var Kristoff seieren.
  • Mats Slaastad Birkelund

Det vil seg ikke for Alexander Kristoff i årets Tour de France. På mandagens etappe var han bare én fattig centimeter fra seier. Etter en god spurt ble Peter Sagan dømt foran på målfoto.

— Jeg ser jo at jeg hadde vunnet om jeg bare hadde kastet sykkelen. Det var en tabbe av meg, sa Kristoff til TV 2 etter å ha sett målfotoet, før han fyrte av et kjent norsk banneord.

— Det var skuffende at Kristoff ikke tok den. Det var en sterk spurt, og jeg føler med ham nå, sier sykkelekspert Mads Kaggestad.

Les også

Dramatisk for Kristoff: Jublet for seier, men tapte på målfoto

Ble seiersintervjuet

Kristoff ledet lenge på oppløpet og var på god vei mot seier. Bak i feltet kom Sagan – i den grønne poengtrøyen – i full fart mot Kristoff.

Da mållinjen nærmet seg var det dødt løp mellom de to. Kristoff så ut til å krysse mållinjen først. Han slo knyttneven gjennom luften og jublet for seier.

TV 2s kommentatorer formidlet "seieren" på engasjerende vis, og berømmet Kristoff for å endelig ha tatt sin første etappeseier i årets Tour de France.

— Det var godt å være nummer en! Nå slipper jeg å høre dette maset fra dere, sa Kristoff jublende i seiersintervjuet med TV 2 – bare 30 sekunder etter å ha krysset mållinjen.

Så kom den nedslående beskjeden. På målfotoet ble Peter Sagan dømt foran Kristoff. Reprisene viste at Sagan dyttet sykkelen foran Kristoff akkurat i perfekt øyeblikk. Sagan var én centimeter foran nordmannen da de krysset mållinjen.

— Det er en teknisk feil som gjør at Sagan vinner. Han hadde full kontroll på hvor mållinjen var, og kastet frem sykkelen i rett øyeblikk. Kristoff så ikke mållinjen. Det var det som skilte dem, sier Kaggestad.

Les også

Da den colombianske rytteren spurtet mot seier, gjorde TV 2 et spesielt grep

— En tabbe

En svært etterlengtet etappeseier ble til en bitter skuffelse for Kristoff. Etter 210 kilometer på sykkelen, en vanskelig avslutning og en god spurt tapte nordmannen med én centimeter.

— Det er surt. Laget jobbet veldig godt for meg i dag. Jeg ga alt på slutten, men hadde sure bein. Jeg konsentrerte meg om å spurte alt jeg hadde, og så ikke mållinjen tidsnok til å kaste frem sykkelen, sa Kristoff til TV2. — Å være så nære, men å misse med en centimeter – det er utrolig kjedelig. Vi må bare leve med det, sa Kristoffs Katjusja-sjef, Viatcheslav Ekimov, til TV 2. Sagen vant nok en etappe i årets ritt – hans tredje til nå. Også Sagan trodde at Kristoff hadde vunnet.

— Kristoff gjorde en feil på oppløpet. Jeg visste ikke at jeg vant, så det var en god overraskelse. Kristoff var den sterkeste i dag, sa Sagan til TV 2.

Les også

Kristoff om uslåelige Cavendish: - Han er sprintkongen

— Positiv utvikling

Gårsdagens annenplass var den andre for Kristoff i årets Tour de France.

Nå har han bare én mulighet igjen: Den avsluttende etappen på Champs-Élysées.

— Det er gode grunner for Kristoff til å gjennomføre de siste etappene med tanke på avslutningen i Paris. Der kan han absolutt vinne. Mange mener at den er rendyrket for spurterne, men også den finalen er tung. Da er også de fleste slitne, noe som er til fordel for Kristoff. Han er utrolig godt trent. Jeg har veldig troen på at han kan krysse mållinjen først i Paris, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten gledet seg også stort over feltets yngstemann i går.

Sondre Holst Enger fulgte med helt inn, og på oppløpet imponerte han alle.

23-åringen var med og spurtet om seieren. Til slutt ble han nummer tre.

— Det var utrolig sterkt. Han viste potensialet sitt. Han har en rå fysikk og en god avslutning. Han viste at han har noe å spurte med i en slik finale, roser Kaggestad.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff