Sport

Vålerenga tilbake på vinnersporet

Shampos VIF med sterk borteseier over erkerival Lørenskog.

Daniel Sørvik scoret ett av Vålerengas mål.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

LØRENSKOG-VÅLERENGA 1-4

Vålerenga fikk en fryktelig start på hockeysesongen da Storhamar ga Espen «Shampo» Knutsens gutter juling på Jordal i torsdagens serieåpning.

Hamar-laget vant 4-2, og Knutsen var ikke nådig mot sine spillere.

Mot Lørenskog lørdag kom responsen.

Daniel Sørvik sendte Vålerenga foran i overtall. Landslagsbacken scoret også 1-0 til VIF mot Storhamar torsdag. Denne gang på pasning fra begge de to nykommerne i VIF, Niklas Bröms og Brian Ihnacak.

Vålerenga fikk en drømmestart på 2. periode. For mens Alexander Bonsaksen satt utvist la Tobias Lindström på til 2-0 for Oslo-laget.

Og Lørenskog, som mange har spådd en sesong helt oppe i toppen av ligaen, fikk nummer tre i kassen bak seg halvveis i midtperioden. Denne gang var det Jørgen Karterud, som er tilbake i VIF etter et år i Canada, som scoret. Da tok Lørenskog time out.

Laget fra Romerike forsøkte seg, men det som kom av avslutninger innenfor rammeverket hadde VIF-keeper Steffen Søberg bra kontroll på.

Fire minutter etter 0-3 kom 0-4. Denne gang var det Alexander Bonsaksen som stilnet hjemmesupporterne i Lørenskog ishall.

Midtperioden ble en hendelsesrik affære. For i tillegg til målene haglet det med utvisninger. Daniel Sørvik fikk blant annet ti minutter for dårlig oppførsel.

Lørenskog fikk litt troen på det da Christian Söderström reduserte til 1-4 helt i innledningen på 3. periode. Men det ble bare ett mål til for Kenneth Larsens gutter. Tidligere VIF-spiller Steffen Thoresen scoret mot gamle lagkamerater. Men flere mål ble det ikke.

Dermed fikk Vålerenga rettet opp noe av inntrykket etter premieretapet for Storhamar.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Vålerenga hockey