- Må tåle å stå med rak rygg

Emil Hegle Svendsen tror presset har vært stort for Petter Northug.

  • Einar Kristengård

OL-mesteren på 20 km har fått med seg litt av oppstyret rundt Petter Northug som ikke ville snakke med noen etter fiaskoen på duatlon. Emil stakk selv ut i løypa en tur etter skuffelsen på jaktstarten sist tirsdag, men var tilbake og forklarte seg etter et kvarters tid med avkjøling. Etter fellesstarten hadde han heller ikke noe problem med å stille opp like etter han måtte svelge i seg en skuffende 13. plass. — Du må takle å stå med rak rygg selv når det blåser litt rundt ørene på deg. Men kanskje Petter var så forbannet at han rett og slett ikke klarte å snakke. Det bare rant vel over for ham. Med presset og forventningene han har hatt rundt seg, har det tydeligvis ikke vært lett for ham, sa Emil etter selv å ha mislyktes på fellesstarten.

For mange rundt

For Emil var det nok lettere å forklare denne skuffelsen, enn det var for Petter. Emil hadde fortsatt den gode følelsen fra gulldagen torsdag, og skuffelsen over ikke å lykkes igjen, klarte ikke å få overtaket. Likevel mener han at Petter hadde gjort lurest i å snakke for seg så fort som mulig etter løpet sitt.

- Da utsetter han bare hele greia, og det tar lenger tid å bli ferdig med løpet. Det er mye folk rundt Petter som forsøker å si hva han skal, og ikke skal. Selv gjør jeg bare som jeg selv vil, men har funnet ut at det er lurt å bli ferdig med alt rundt et løp så fort som mulig.

Ikke så greit

- Hvordan tror du han har det nå?

— Nei, jeg tror ikke Petter har det så greit akkurat nå.

- Tror du han kan reise seg igjen allerede til lagsprinten?

— Alt er mulig. Han er uansett nødt til å bryte den onde sirkelen for den er ikke særlig god den spiralen han er inne i nå. Det er trist at det er slik, men det er heldigvis ikke mitt bord, sa Emil Hegle Svendsen.