Sport

Hushovd, Kristoff og Nordhaug i spissen for syv Tour-lag

Disse skal sykle Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd og BMC deltar i Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug stiller i spissen for syv av Tour de France-lagene i Arctic Race of Norway i august.

Alt tyder på at BMC (Hushovd), Katjusja (Kristoff) og Belkin (Nordhaug) kommer til å kjøre fram sine norske ryttere, og dermed kan det bli litt av et bikkjeslagsmål mellom tre av de fire beste norske proffrytterne i verdens eneste sykkelritt på dette nivået som går nord for polarsirkelen.

— Jeg gleder meg som bare det og legger ikke skjul på at jeg er både stolt og synes det skal bli gøy med dette rittet, sier Thor Hushovd til NTB. Han er rittets ambassadør og var selvsagt på plass da de franske og norske arrangørene hadde pressekonferanse på hviledagen for Tour de France mandag.

Det var en godt besøkt pressekonferanse, der også Alexander Kristoff stilte opp.

20 lag

Totalt skal 20 lag være på startstreken med seks ryttere på hvert lag. Det er klart at fire norske og et svensk lag stiller ved siden av de sju Protour-lagene og noen kontinentallag.

— Nå har vi fått presentert dette rittet på en skikkelig måte for internasjonal presse. Interessen virker å være stor. Vi skal jo tross alt ha med sju av de lagene som kjører her i Touren i rittet vårt fra 8. til 11. august, forteller Knut-Eirik Dybdal fra de norske arrangørene til NTB.

Det er Tour de France-arrangør Amaury Sport Organisation (ASO) som står bak dette rittet over fire etapper sammen med Andørja Sportsklubb. Både Tour de France-direktør Christian Prudhomme og underdirektør i ASO, Yann Le Moenner, var til stede på pressetreffet mandag.

Starten for rittet går i Bodø, mens endelig målgang er lagt til Harstad. I mellomtiden skal rytterne innom Svolvær, Stokmarknes og Sortland. De tre siste etappene går delvis i Lofoten.

Ekstra motivasjon

— Formen er stigende, og det har den vært en stund. Nå er jeg klar for å kjøre Polen Rundt i slutten av denne måneden, og deretter blir det Arctic Race på hjemmebane. Det ser jeg fram til.

— Nå vet jeg ikke hvem som blir med på laget mitt i Norge, men jeg håper og tror at det kommer til å bli satset på meg som kaptein på hjemmebane, sier Hushovd til NTB.

Han legger ikke skjul på at det er ekstra motiverende å kjøre for eget publikum. Sist han gjorde det, i NM for tre uker siden, gikk han til topps.

— Utlendingene er i alle fall opptatt av Arctic Race of Norway. De er spente på å kjøre så langt nord, og de synes rittets organisering ser bra ut. Det er jo et kompakt ritt, sier Hushovd.

— Responsen for rittet vårt har vært bra, og utlendingene er særlig opptatte av å kjøre ritt nord for polarsirkelen, forteller en fornøyd Knut-Eirik Dybdal til NTB etter mandagens norske pressemøte i Tour de France.

Det eneste lille skåret i gleden for arrangørene er at Sky og Edvald Boasson Hagen ikke er på startlisten i år. (©NTB)