Sport

Idrettspresidenten: - Det er tydelig at vi ikke har nådd gjennom

— Det er tydelig at vi ikke har nådd gjennom. Vi har forsøkt å informere så godt vi kan med saklige argumenter sammen med de syv vinteridrettsforbundene, men det har ikke vært nok, sier idrettspresident Børre Rognlien.

President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien.
  • Arne Hole

Rognlien tok beslutningen til Høyre om nei til Oslo2022 med fatning, men han rister på hodet over mye av argumentasjonen mot OL den siste tiden, blant annet de famøse IOC-kravene.

Les også

Det blir ikke OL i Oslo i 2022

— De ville vært uaktuelle for Norge. Vi ville i vår søknad ha skrevet hvordan vi ville ha gjort det. Det er den måten vi skal arrangere ungdoms-OL på Lillehammer, og vi skal gjøre det sammen med IOC. Der skal vi legge oss på samme nivå som vi ville ha gjort med et OL.

- Hvorfor har dere ikke fått oppslutning i folket?

— Det har vi jo. Det var flertall for OL under folkeavstemningen i fjor.

- Men stemningen har tydeligvis snudd? Har kampanjen deres vært mislykket?

— Vi har ikke drevet noen kampanje, vi har bare prøvd å informere.

- Argumentet om «30 milliarder på to ukers idrettsfest» har kanskje skremt mange?

— Tallet er 21,7, og det var ikke snakk om to ukers idrettsfest, men investeringer over syv år. I tillegg er Paralympics glemt – og likeledes at alt vi bygde for Lillehammer i 1994 fortsatt er i bruk.

Tidligst i 2030

Rognlien av klar på at OL-løpet nå er kjørt. Det finnes ingen muligheter for at Oslo kan bli arrangør i 2022. — For meg personlig spiller det liten rolle at det ble nei, men for norsk idrett er det et betydelig tilbakeslag.

- Når kan Norge nå få vinter-OL?

— Tidligst i 2030. Men jeg har lyst til å si at jeg vil berømme Høyres stortingsgruppe for å ha gjort en skikkelig jobb, og jeg har ingen kritikk mot dem. Men den politiske sfæren har påvirket alle beslutninger.

Selv om Oslo ikke får OL i 2022, er det ikke sikkert at hovedstaden vil måtte fortsette å leve med Jordal Amfi fra 1952. — Jeg har tro på at vi sammen med Oslo kommune kan få realisert noen av de anleggene som skulle ha kommet til 2022. Kanskje til og med noen flere? Det paradoksale er jo at de anleggene som ble foreslått flyttet ut av byen nå kanskje kan bli realisert i byen, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Evalueringen av OL-prosessen er han ikke så opptatt av.

— Den kommer til å havne i en skuff.

Les også

  1. Poff, sa det – hvem redder OL nå?

Les mer om

  1. OL