Sport

OL-helten fra 2014 kraftig forslått etter fall i hoppbakke

Jørgen Graabak skadet.

FALT: Jørgen Graabak slo seg i hodet, nakken og skulderen da han falt i Seefeld. Arkivbilde. Ole Martin Wold

 • Petter Rasmus

— Jørgen ble skikkelig slått ut, og fikk en ordentlig smell i hodet, nakken og skulderen, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Kombinertlandslaget er samlet i Seefeld, hvor de forbereder seg til et av årets definitive høyedpunkt – den såkalte «Nordic Triple» med tre konkurranser på rappen.

Smell i hodet

Og det var under en treningsøkt i hoppbakken at uhellet var ute. Graabak hadde allerede rukket å gjennomføre et par treningshopp, da han etter en landing hektet den ene skia og gikk regelrett på trynet.

— Han har ikke fått noe bruddskader, men hodet dasket skikkelig i isen. Jeg snakket med Jørgen etter fallet, og han sa at han føler seg ok, men at han er stiv og støl. Han var også litt tåkete i hodet rett etterpå, sier Ingebrigtsen.

Usikker til helga

Foreløpig er det usikkert om smellen fører til at Graabak mister noen av helgas konkurranser.

— Nå blir det hvile og smertestillende tabletter inntil videre. Så tar vi en ny vurdering i løpet av ettermiddagen og kvelden på hva vi gjør. Fysioen vår kommer ikke nedover før i morgen, men vi har andre ressurser vi kan benytte oss av her nede dersom vi finner det nødvendig. Forhåpentligvis kan han begynne å trene lett før helga, men vi må se an de nærmeste timene, sier Ingebrigtsen.

Nærmer seg seier

Graabak har imponert så langt i sesongen og ligger på 5.plass i verdenscupen sammenlagt.

— Han har hoppet stabilt bra i verdenscupen, og egentlig bare gjort gode konkurranser. Jeg er positivt overrasket og imponert over at han presterer så bra allerede. Han har tydeligvis fått bra utbytte for den jobben vi har gjort med hoppingen, som har blitt mer stabil og bedre en tidligere.

— Planen er at han skal gå seg bedre i sporet for hver helg. Han mangler fortsatt det siste giret, men det ser ut som det er i ferd med å komme. Da er Jørgen fort med å kjemper omseieren, sier landslagstreneren.

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  Krog vant foran Graabak

 2. SPORT

  Fem år etter debuten i verdenscupen er trondhjemmeren plutselig brennaktuell for VM i Seefeld

 3. SPORT

  «Godfoten» gir kombinertsuksess

 4. SPORT

  OL-mesteren må ta NTNU-eksamen mens konkurrentene har fri

 5. SPORT

  Graabaks vinneroppskrift: Cola og ostepop

 6. SPORT

  Graabak: - Kjøret som venter er egentlig litt hodeløst