Sport

Kari Mette Johansen har aldri tapt en kvartfinale, men nå vakler Norge

<p>Panikk? Intern krangel? Spillergruppe i oppløsning? Glem det. Rufsete OL-spill så langt får ikke håndballjentene til å miste troen på egne evner.</p>

London, England 20120805.Sommer OL i London 2012.Sommer OL i London 2012. London 2012 Olympic Games. Handball athlete Karoline Dyhre Breivang (left) and Kari Mette Johansen from Norway from Norway after the women's preliminary Group B handball match between Norway and Spain in Copper Box arena in London Sunday.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • Arne Hole

FØLG KVARTFINALEN MOT BRASIL HER FRA KL. 11

LONDON: Kari Mette Johansen har vært med i ni internasjonale mesterskap tidligere. Åtte av dem har gitt medalje. Så hvorfor ikke også denne gangen?

Mens TV-titterne har revet seg i håret over elendig norsk spill, så er håravfallet ubetydelig blant spillerne.

– Vi har merket at det har gått litt trått, men vi vet hva vi kan, sier Kari Mette Johansen og setter de brune øynene i oss. Det er ikke antydning til flakking i blikket.

– Men så mange dårlige kamper på rad har dere aldri spilt før?

– Jo da, i 2005 (men da var halve laget skadet og Norge ble nummer ni i VM.), sier Larvik-spilleren og smiler.

– Hva er det som ikke stemmer?

– Vi er blitt litt for passive og safet litt for mye. Før har vi tatt sjanser og lyktes med det. Vi må tørre å kaste ballen fremover på kontra. Så får vi heller tåle noen tekniske feil.

Hipp som happ

Sisteplass av dem som gikk videre gjør at Norge fikk vinneren i den andre gruppen, Brasil, som motstander. Heller ikke det uroer Kari Mette.

– Hvis vi hadde vunnet puljen, ville vi fått Montenegro og Bojana Popovic. Hadde det vært noe bedre? Venstrekanten lar spørsmålet henge i luften.

– Vi hadde som første mål å komme til kvartfinalen. Der er vi nå. Før har folk etterlyst jevnere kamper. Nå har de fått det. Er det også gæernt nå da? fortsetter venstrevingen og ler.

– I VM og også i testkampene for tre uker siden gikk alt på skinner. Hvorfor gjør det ikke det lenger?

– Det er disse små marginene vi snakker om. Vi hadde dem med oss i VM. Her har de vært litt imot oss. Samtidig har vi løpt litt for mye sidelengs. Det er bedre å prøve – og gjøre feil – enn ikke å angripe.

– Motstander Brasil?

– De vet hva vi er gode for, de vet hva vi kan – og jeg tror de har mye respekt for oss. I kvartfinalen skal vi spille like tøft i forsvar som de har gjort. Da får vi også kontringene vi har savnet. Da er vi tilbake der vi har vært før.

Og da spiller Norge semifinalene?

Les også

  1. Hergeirsson må gi noen svar

  2. Hergeirsson: - Jeg står oppreist

  3. Ekspert: - Umulig å avskrive den gjengen

  4. Svakt norsk innsats skaper billett-trøbbel

  5. Linn Jørum Sulland ønsker mer trygghet

  6. Håndballjentene vil hente frem villdyret

Les mer om

  1. OL