Sport

Bergens-svømmer satt ny norsk rekord

Markus Lie med god tid på 100 meter fri.

Markus Lie satt ny norsk rekord på 100 meter fri.

Markus Lie viser fortsatt muskler og hadde et nytt godt resultat under kortbane-VM i canadiske Windsor. På lørdagens 100 meter fri svømte han inn på tiden 48,33. Det er ny norsk seniorrekord på distansen.

Selv med rekord, var han dessverre langt bak en semifinaleplass på 100 meter fri. Han klokket inn til 48,33. Det holdt til en 31.-plass totalt.

Les også

Christiansen smadret sin egen personlige rekord

Christiansen enkelt til finale

Henrik Christiansen hadde ingen problemer da han svømte inn til en finaleplass på 1500 meter fri i kortbane-VM i canadiske Windsor.

20-åringen hadde femte raskeste tid med 14.33,13 i kvalifiseringen. De åtte beste gikk videre.

Den siste finaleplassen var nesten fem sekunder bak Christiansens tid.

Nordmannen var nummer to i sitt heat, 8,74 sekunder bak suverene Gregorio Paltrinieri. Italieneren var i en helt egen klasse. I sammendraget var han godt over fem sekunder bedre enn annenmann.

Erik Aarsland Gidskehaug var sjanseløs på å ta seg videre sammen med Christiansen. Han endte totalt på en 28.-plass med tiden 15.07,46.

Les også

Den norske svømmestjernen fortalte ikke sannheten om sykdommen

Bjørnsen så vidt videre

Tidligere lørdag tok Susann Bjørnsen den siste semifinaleplassen på 50 meter fri. 23-åringen gikk videre med tiden 24,60. Det holdt til 16.-plass totalt og var akkurat nok til å ta seg videre.

Bjørnsen var nummer fem i sitt heat, som ble vunnet av Jeanette Ottesen med 24,03. Dansken var raskest av samtlige i kvalifiseringen.

Setermoen-svømmeren stiller til start i semifinalen natt til søndag. (@NTB)