Kristoffersen langt bak Hirscher etter første omgang i Garmisch

Suveren Marcel Hirscher leder storslalåmrennet, Aamodt Kilde nummer seks.

LANGT BAK: Henrik Kristoffersen lyktes ikke i første omgang i Garmisch søndag.
  • NTB

Marcel Hirscher leder med over halvsekundet etter første omgang i storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen søndag. Aleksander Aamodt Kilde er nummer seks.

Kilde klinket til fra startnummer 16 og kjørte inn til en sterk sjetteplass, 1,18 sekunder bak Hirscher. Nest beste nordmann er Leif Kristian Nestvold-Haugen på åttendeplass, 1,34 bak Hirscher.

Ett hundredel og én plassering deretter følger Henrik Kristoffersen før finaleomgangen i slalåm.

Fartsspesialisten Kilde var overrasket over egen kjøring etter den første omgangen.

– Jeg er veldig overrasket. I dag satt det veldig mye bedre, og jeg er jevnt fornøyd med hele omgangen. Nå må jeg tørre å gå litt hardere til verks, sa han til NRK før finaleomgangen.

Les også

Haver-Løseth langt bak etter første omgang i Sveits

Hirscher satte utfor med startnummer tre, og østerrikeren kjørte inn til solid ledelse. Veteranen Ted Ligety er nummer to, men 33-åringen er 0,63 sekunder bak Hirscher før finaleomgangen. Franske Alexis Pinturault er nummer tre, 0,94 bak ledende teten.

Duellene mellom Hirscher og Henrik Kristoffersen har preget slalåm- og storslalåmrennene så langt denne sesongen, men søndag må Kristoffersen trekke opp noe helt spesielt fra ermet i finaleomgangen om han ønsker å gå til topps.

Kristoffersen var 17 hundredeler bak allerede ved første mellomtid, og differansen var økt til 56 hundredeler ved neste mellomtid.

23-åringen fortsatte å tape inn mot mål, og har 1,35 sekunder å kjøre inn i slalåmdelen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var første startende. Han fikk ikke fordelen av å få løyperapporter fra tidligere startende, men kjørte likevel sterkt. Det holder til en åttendeplass før finaleomgangen, 1,34 bak Hirscher.

– Jeg må bare angripe. Det er ingenting å spare på, sa Nestvold-Haugen før finaleomgangen.