Sport

Vålerenga vant storkampen og tok tilbake tabelltoppen

Med 4-2-seier borte mot erkerival Storhamar klatret Vålerenga forbi Stavanger Oilers på toppen av eliteserien i ishockey.

Vålerenga-spillerne feirer 2-0-scoringen til Brede Csiszar (til høyre) i seieren over Storhamar søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • sindre.trygsland@ntb.no

To sene scoringer i midtperioden, én av Tobias Lindström i overtall, samt én av Colin Spaberg Olsen, ga bortejubel foran det som var et rekordstort publikum. 7115 tilskuere er det meste Storhamar har hatt i sin egen storstue i serien.

Les også

Oilers offensive før innspurten: – Vi skal ta dobbelt gull

Les også

Oilers slo tilbake – tok knusende seier

Vålerenga er i storform. Ni strake seirer har hjulpet Oslo-laget på veien mot tabelltoppen. Åtte av dem har kommet i ordinær tid, mens den siste seieren var mot Stavanger Oilers etter straffeslag. Nettopp Oilers er nå nummer to på tabellen. Rogalendingene overnattet som serieledere etter lørdagens 5-2-kamp mot Ringerike, men er nå to poeng bak VIF.

Storhamar følger på tredjeplass, fire poeng bak toppen.

Pangstart for Vålerenga

Det var Vålerenga som kunne juble sist, og det var også gjestene som scoret først. 10 minutter var spilt da Martin Laumann Ylven lurte inn 1–0 bak Oskar Östlund i Storhamar-buret.

Snaue to minutter senere var ledelsen doblet. Torsdag rundet Brede Csiszar 500 kamper for hovedstadsklubben. I sin 501. økte han til 2–0 mot erkerivalen.

Hjemmelaget lot seg ikke skremme. De slo kraftig tilbake i begynnelsen av den andre perioden. To scoringer av Aaron Irving i overtall sørget for uavgjort, før mål av Lindström og Olsen i andre halvdel avgjorde kampen for bortelaget.

Storhamar forsøkte desperat å skape spenning, men uten hell.

Dermed har Vålerenga tre seire mot erkerivalen denne sesongen, én av dem etter overtid. Storhamar står med to stikk, ett av dem etter ordinær tid.

Lillehammer-seier

I den andre kampen i den norske toppdivisjonen måtte Lillehammer slite for seier borte mot Manglerud. Hjemmelaget ledet 3–1 i andre periode, men gjestene fra Oppland gjorde til slutt jobben etter forlengning.

Joey Benik ble den store helten for Lillehammer, som ligger trygt plassert på fjerdeplass. Manglerud ligger på syvendeplass, men er ikke i fare for å rykke ned.

(©NTB)

Les mer om

 1. Stavanger Oilers
 2. Storhamar
 3. Vålerenga hockey

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Narvik med historisk ishockey-seier

 2. SPORT
  Publisert:

  Patrick Thoresen etter ny Storhamar-seier: – På topp fordi jeg er litt smart

 3. SPORT
  Publisert:

  Vålerenga tok tilbake tabelltoppen

 4. SPORT
  Publisert:

  Storseier for serieleder Vålerenga, økte til Stavanger og Storhamar

 5. SPORT
  Publisert:

  Åttende strake seier for Frisk Asker – Vålerenga lekte i byderbyet

 6. SPORT
  Publisert:

  Oilers vippet ned fra tabelltoppen