Sport

Norsk suksess i Russland: To bakkerekorder i samme renn

Daniel André Tande endte på annenplass i verdenscuprennet i Nizjnij Tagil lørdag. Richard Freitag vant hopprennet, mens Johann André Forfang ble nummer tre.

Johann André Forfang (t.v) hoppet seg opp på pallen, mens Daniel André Tande endte på annenplass i rennet i Nizjnij Tagil. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tande lå på annenplass før den første omgangen etter et hopp på 141 meter. Det var bakkerekord før finaleomgangen, men Forfangs hopp på 141,5 meter i finaleomgangen gjorde at han noterte ny bakkerekord og hoppet seg opp fra 13.- til tredjeplass.

Ingen kunne gjøre noe med Freitag i den andre omgangen. Tyskeren, som var nummer åtte før finaleomgangen, hoppet 137 meter i sitt siste hopp og fikk totalt 267,5 poeng.

Les også

Forfang snytt for seieren i Finland

Det var 0,6 poeng mer enn Tande og holdt til seier. Tande noterte seg for 134 meter i finaleomgangen, mens Forfang tikk 264,3 poeng, mye takket være hans kjempehopp i finaleomgangen.

Karl Geiger ledet etter den første omgangen, men maktet ikke å holde plasseringen etter sitt hopp på 131 meter i finaleomgangen. Han endte på sjetteplass.

Anders Fannemel ble neste norske på 22.-plass, mens Andreas Stjernen fulgte på plassen bak. Robert Johansson endte på 26.-plass, mens Halvor Granerud ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Lundby på 2.-plass i Lillehammer

Maren Lundby ble nummer to i lørdagens verdenscuprenn i hopp i Lillehammer. Tyske Katharina Althaus vant rennet i den lille Lysgårdsbakken.

Maren Lundby gjorde nok en god innsats da hun lørdag ble nummer to i det andre rennet i Lillehammer-trippelen.

Med 98,5 og 92,5 meter ble poengsummen 267,3 poeng. Det var hele 18 poeng ned til tredjeplassen, men hun var 4,4 bak tyske Katharina Althaus som vant.

– Jeg er kjempefornøyd, sa Lundby til NRK etter at nok en pallplass var sikret. Fredag vant hun verdenscuprennet i Lillehammer.

Før det siste hoppet ble den norske hopperen sittende å vente på gode forhold. Tiden ble brukt til å fokusere på arbeidsoppgavene, men ikke alt satt som det skulle da hoppet først ble gjort, selv om det var et godt hopp.

– Jeg klarte å fokusere på hva jeg skulle gjøre. Det så ut som det var tungt for alle. Sånn sett var det ganske fair, sa Lundby.

– Men jeg er godt fornøyd med 2.-plass. Jeg synes alle hoppene jeg har gjort i Lillehammer så langt er «innafor».

Tyske Althaus, som ble nummer to i fredagens renn, landet på 98,5 og 93 meter. Japanske Yuki Ito ble nummer tre med hopp på 95 og 88 meter, og 249,2 poeng totalt.

Japanske Sara Takanashi ble nummer fire, med hopp på 94,5 og 87 meter.

Takanashi vil etter sin neste seier i verdenscupen være tidenes mestvinnende hopper. Før helgens trippel sto Takanashi med 53 enkeltseirer, det samme som Gregor Schlierenzauer. Så langt i Lillehammer-trippelen lar seieren vente på seg. Fredag ble hun nummer fire.

De øvrige norske jentene, Anna Odine Strøm og Silje Opseth, havnet på 21.- og 23.-plass.

(©NTB)

Les mer om

 1. Anders Fannemel
 2. Daniel-André Tande

Relevante artikler

 1. SPORT

  Lundby vant på hjemmebane: - Det er helt nydelig

 2. SPORT

  Den utrolige rekken fortsetter: Maren Lundby med ny utklassing

 3. SPORT

  Viser storform før OL: I natt vant Maren Lundby for tredje gang på rad

 4. SPORT

  Kjempenedtur for Maren Lundby

 5. SPORT

  Nå viser hun solid VM-form: Maren Lundby vant igjen

 6. SPORT

  OL-håpet Lundby fortsatte seiersrekken: – Utrolig stort