Jansrud og Svindal skuffet da vinneren overrasket alle: - Det er en sensasjon

Tyske Thomas Dressen sjokkerte alle i Kitzbühel.

Thomas Dressen var i ekstase da han passerte mållinja i Kitzbühel.

Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal var blant de største favorittene under årets høydepunkt i verdenscupen for fartskjørerne.

Det beryktede Hahnenkamm-rennet i Kitzbühel er det heftige utforkjørerne bryner seg på i løpet av en sesong, og det er bare to år siden Svindal falt stygt og skadet seg.

Les også

Peker ut grepet som skilte Svindal og Jansrud: – Helt ekstremt

Aksel Lund Svindal i aksjon i Kitzbühel.

I år kom han helskinnet ned. Han kjørte godt på toppen, men etter hvert gikk tiden for fort og Svindal kom i mål over sju tideler bak daværende leder Hannes Reichelt. Det kunne virke som Svindal tok det litt med ro over kanten og i svingen der han falt så stygt i 2016. Da hadde også Kjetil Jansrud kjørt i mål.

Thomas Dressen sjokkerte i Kitzbühel.

Men Kitzbühel er knallhardt, og mange av utforkjørerne skulle få det tøft. Sesongens utforkonge Beat Feuz kjørte et strålende utfor, og så ut til å vinne det som han ville.

Så dukket tyske Thomas Dressen opp og overrasket alle. Fra start nummer 19 overrasket han alle og kjørte inn to tideler foran Feuz.

– Vanvittig rått. Det er en sensasjon, selv om han er i form! utbrøt NRK-ekspert Marius Arnesen.

Dressens beste verdenscupprestasjon fra tidligere er en tredjeplass. Den sikret han i Beaver Creek i desember.

Les også

Svindal hylles av alpinlegende etter maktdemonstrasjon

Dermed er det tre år siden sist Norge vant et utforrenn i den beryktede bakken, da Kjetil Jansrud vant. Svindal må fortsatt vente på sin første utfor-seier i Kitzbühel. Svindal endte på åttendeplass, mens Jansrud ble nummer 10.

– Min runde er ikke bra nok til å vinne. Jeg kommer i gang helt OK. I mellompartiet klarer jeg ikke å kjøre i fra, og så gjør jeg en skikkelig dårlig sving før Hausbergkanten. Da går tida fort, sier Svindal til NRK.