Sport

- Vi har ikke lavere ambisjoner

Med flere spillere på vei ut har FyllingenBergen allerede startet planleggingen for neste sesong

MÅ ERSTATTES: Lars Eggen Rismark er en av flere spillere som forsvinner neste sesong og som har store sko som skal fylles.
  • Simen Søvik

Mot det allerede nedrykksklare laget fra Stavanger ble det en forventet seier til FyllingenBergen. De møtte litt motstand i første omgang, men etter pause ble det en enkel kamp for FyllingenBergen.

Det så ikke ut som det kostet for mye krefter, og det virket som Vidar Gjesdal sine menn hadde helgens kamp mot Aalsmeer i challengecup i tankene.

— Det var ingen stor kamp fra vår side, men vi bestemte oss for å trykke litt til etter pausen. Vi gjør det bra i andre omgang når vi går fra 14–12 til 14-24, og de siste femten minuttene slår vi ganske mye ned på farten, sier Gjesdal.

Med fjerdeplassen sikret, kan FyllingenBergen begynne å tenke fremover. De slipper å møte seriens tre beste lag i den første sluttspillsrunden, og en eventuell tredje kamp får de på hjemmebane.

— Det handlet kun om å sikre to poeng og fjerdeplassen i dag, og så er vi klar inn mot lørdagens viktige kamp i europacupen, sier treneren.

Les også

  1. Tidligere Kolstad-keeper velger tilbud fra dansk eliteklubb

  2. Slik vil de bevise at de er verdige landslagskamper

Flere spillere ut

Med flere spillere på vei ut, har Gjesdal startet planleggingen av neste sesong. Selv signerte han ny toårskontrakt i starten av måneden, men må se flere sentrale spillere forsvinne bort.

Både Eivind Tangen og Lars Eggen Rismark er klare for dansk håndball neste sesong. Andreas Gjeitrem gir seg i klubben. I tillegg ser Andreas Ungesson etter en ny klubb, og Viktor Sandberg er ute med korsbåndskade, trolig til 2017. — Det vi har snakket om er at vi trenger kvalitet fra øverste nivå for å erstatte de spillerne vi mister. Og dessverre er det sånn at vi må se etter de spillerne utenfor våre grenser. Det betyr at vi ser etter spillere utenbys.

- Vi har ikke mindre ambisjoner

Treneren har fått klarsignal fra styret om at de har ryddet plass i budsjettet til å erstatte de som forsvinner ut.

— Vi har lagt til rette for at han skal kunne forsterke laget. Vi skal kunne opprettholde den sportslige satsingen som vi har, sier styreleder Nina Britt Husebø, og legger til

— Vi har ikke mindre ambisjoner. Vi har det samme ambisjonsnivået og skal være i toppen, og forsøker å legge til rette for det.

Hver dag jobbes det med å kartlegge potensielle spillere, og treneren er i dialog med flere spillere allerede.

— Ja, jeg er i dialog med spillere. Og jeg håper å ha noen klar om ikke for lang tid, slik at noen brikker begynner å falle på plass.

Les også

Avsluttet serien med brakseier

Tror de yngre kan ta steg

Styrelederen håper de kan se spor av ungdomssatsingen neste år. Og på sikt ønsker hun at regionen kan levere tre eliteseriespillere hver sesong.

— Vi startet i fjor, og ønsker å bidra ut mot lagene i regionen, i stede for å hente de beste unge spillerne til oss.

Hun tror det vil skape et større engasjement rundt idretten med flere lokale spillere i eliteserien.

— Vi ønsker å bygge profiler som kommer fra vår egen region. Med lokale spillere og lokale helter.

I år har både Sindre Heldal og Sebastian Waage Mossestad fått muligheten på A-laget. Gjesdal tror de kan ta nye steg allerede neste år.

— Selvfølgelig skal vi kombinere det å hente spillere, med å bruke de unge spillerne vi har i troppen. Vi tror de unge talentene vi har kan ta steg allerede neste år, men å gi de noe stort ansvar er for tidlig.

Les også

FyllingenBergen kriget seg tilbake i toppen

Les mer om

  1. Håndball