Hovland fortsatt likt med Tiger Woods i US Open

Viktor Hovland leverte bra i US Opens tredje runde. Tre bogeyer ble hentet inn med tre birdier.

Viktor Hovland under US Open fredag. Lørdag ble det par i tredje runde i turneringen.

21-åringen ligger på delt 27.-plass etter tre av fire runder i årets US Open. Med det ligger han likt med blant andre golflegenden Tiger Woods. De har totalt levert på par i turneringen.

Det gjør Hovland til den nest best plasserte av amatørene som greide cuten. Bare amerikanske Brandon Wu på 17.-plass ligger bedre an av amatørene før avslutningsrunden. Han er to slag under par totalt.

Amerikanske Gary Woodland leder US Open før siste runde søndag. Han er i føringen med 11 slag under par, foran britiske Justin Rose, som har brukt ett slag mer enn Woodland.

Sørafrikanske Louis Oosthuizen og amerikanerne Brooks Koepka og Chez Reavie deler tredjeplassen. De er alle syv slag under par.

Hovland åpnet veldig lovende lørdag, med par på de to første hullene og en birdie på den tredje. Så fikk han tre bogeyer på hull fem, syv og ni. På hull 14 og 18 klarte Hovland å hente seg opp til par igjen med to birdier.

US Open er Hovlands siste turnering som amatør. Mandag blir han profesjonell golfspiller.

Andreas Halvorsen representerte også norsk golf i majorturneringen i Pebble Beach i California, men 22-åringen klarte ikke å holde seg innenfor cutgrensen etter to runder.

(©NTB)