Edvald ikke med til Tour de France

— Jeg gidder ikke risikere resten av sesongen, sier Edvald Boasson Hagen.

HØVIK (aftenposten.no): Edvald Boasson Hagen deltar ikke i årets Tour de France.

Det bekreftet Sky-rytteren tirsdag.

Det var allerede klart at han ikke deltar i denne ukens NM.

sz49b1de.jpg

— Jeg gidder ikke risikere resten av sesongen ved å kjøre NM. Det er veldig surt å ikke kunne stille der.Edvald tror ikke nødvendigvis han hadde vært med å kjempe om etappeseire i Tour de France dersom han ikke hadde vært skadet.

— Det er alltid den gule trøyen som er lagets mål. Jeg kunne alltid prøvd å gå for noen etappeseier, men det har vist seg tidligere hvor vanskelig det er, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen var involvert i en stygg massevelt i Giro d’Italia i mai, og kom først tilbake fra skade i Tour de France-oppkjøringsrittet Route de Sud.

— I forkant av Route de Sud ble det føling med akillesproblematikk, fra en skade for fire år siden, sier Boasson Hagens agent Birger Hungerholdt.

- Ødelegger ikke for lagjakten

Boasson Hagens Sky-kontrakt går ut etter sesongen, dermed kunne Tour de France potensielt vært et viktig utstillingsvindu.

Agent Birger Hungerholdt tror ikke skaden vil være ødeleggende i Edvalds jakt på et nytt lag.

— Det vil ikke påvirke det arbeidet. Vi har hatt tett dialog med mange av de store lagene helt siden i vår. Hvis Edvald sliter med det beinet resten av året, blir det en annen sak, sier Hungerholdt.

Boasson Hagen vil den neste tiden få behandling på Olympiatoppen.

Det neste målet for Edvald blir Polen Rundt.