Sport

Boasson Hagen forventer friere rolle i Giroen

— Jeg tror jeg får sjansen til å kjøre for egne sjanser, sier Edvald Boasson Hagen.

Team Sky-rytter Edvald Boasson Hagen, her med sportsdirektør Kurt Asle Arvesen, er klar for Giro d'Italia.

Sky-laget kjører Giro d'Italia uten noen klar kaptein. Det kan gjøre at Edvald Boasson Hagen får en friere rolle.

Nordmannen har tenkt å gripe sjansen hvis den byr seg.

— Jeg tror jeg kan komme til å få sjansen til å kjøre for mine egne sjanse på enkelte etapper. Det kan jeg si selv om vi ikke har hatt noen taktikkmøter i laget ennå, sa Hagen til NTB i forrige uke.

Han er innstilt på å kjøre Tour de France etter at han har vært gjennom Giroen. Det blir i så fall første gang han kjører begge de to første Grand Tour-rittene i sesongen.

Richie Porte, som kunne vært en naturlig Sky-kaptein i Giroen, stiller ikke. Det kan gi Peter Kennaugh sjansen, men han er ingen klar sammenlagtfavoritt.

Litt hjelp

— Jeg må nok være innstilt på å måtte gi Kennaugh noe hjelp underveis, men det ligger helt klart an til at jeg kan få en mye friere rolle slik situasjonen i laget blir under Giroen, mener Hagen.

En tempoetappe på vel 21 kilometer innleder Giro d'Italia i Belfast i år, og de første etappene går i Nord-Irland og Irland. Deretter flytter sirkuset seg til Italia.

Ingen andre norske proffer enn Edvald Boasson Hagen kjører Giroen i år. De andre med Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug i spissen forbereder seg og håper på start i Tour de France i begynnelsen av juli. Den eneste av dem som er bombesikker på start i Frankrike, er Kristoff.

Evans favoritt

Cadel Evans, Thor Hushovds lagkamerat i BMC, er blant de heteste favorittene til å stikke av med den rosa trøya etter at Giroen er kommet i mål i år. Han satser knallhardt, men får ingen parademarsj på vei mot en eventuell seier.

Evans må regne med tøff kamp særlig fra Nairo Quintana (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katjusja) og Dan Martin (Garmin). Men det finnes også andre ryttere som kan gå til topps sammenlagt, ryttere som er gode i fjellene.

Først og fremst gjelder det Domenico Pozzovivo (Ag2r) og Michele Scarponi (Astana).

— Det er bestemt at jeg skal satse på Giroen og ikke kjøre Tour de France. Jeg er innstilt på å gi det jeg har, og jeg har et sterkt og godt lag rundt meg. Dersom jeg klarer å være på topp i tre uker, kan det bli bra, sier Cadel Evans i en kommentar. (©NTB)

SPORTSDØGNET