Sveum mister fire kamper

Joakim Hjelm er utlånt, Nick Schaus er suspendert og Dennis Sveum er skadet. Dermed nærmer det seg backkrise i Oilers.

Dennis Sveum.
  • Lars Fisketjøn

Forrige uke hadde Oilers åtte backer tilgjengelig, og lot Joakim Hjelm gå på lån til Rosenborg ut sesongen. Til tirsdagens hjemmekamp mot Lillehammer og torsdagens bortekamp mot Frisk Asker har Petter Thoresen plutselig bare fem backer å velge i fra A-troppen.

Årsaken til det er at Nick Schaus tirsdag formiddag ble suspendert i tre kamper etter matchstraffen han pådro seg mot Sparta forrige torsdag. Schaus sonet mot Vålerenga lørdag, men mister også kampene mot Lillehammer og Frisk

I tillegg er det nå klart at Dennis Sveum er ute til over OL-pausen.

— Jeg fikk et skudd i foten da det gjensto 30 sekunder av kampen mot Vålerenga. Nå har jeg fått påvist at jeg har knekt av en bit av knokkelen på utsiden av ankelen. Foreløpig vet jeg ikke hvor lenge jeg blir ute, men det kjennes og ser ut som det blir til OL-pausen, sier Sveum til Aftenbladet.

Han regner med å være klar til sesonginnspurt og sluttspill.

— Det er ikke så ille at jeg mister sluttspillet, men det er bittert å gå glipp av de fire kampene før OL-pausen, sier Sveum.

Også Christian Dahl-Andersen er ute til OL-pausen er over grunnet strekk i et leddbånd.

Tidenes yngste Oilers-spiller, Sander Bjelland (16), som debuterte i eliteserien i andre serierunde av årets sesong, er også skadet. Dermed blir 16 år gamle Tan Hellerød med i troppen mot Lillehammer. Hellerød er fra Lørenskog, men går på skole og spiller hockey i Stavanger.

  • Aftenbladet følger kveldens kamp mellom Oilers og Lillehammer live. Kampstart er klokken 18.00.