Sport

Navrestad slått ut av OL

BMX-håpet fra Sandnes fikk det for tøft i OL-debuten

Sandnes-karen Tore Navrestad klarte ikke ta seg videre til semifinalen i BMX i OL
  • Stig Nilssen

Deodoro, Rio de Janeiro: Etter en uheldig landing som kostet mye tid i onsdagens seedingritt (syklistene kjørte individuelt på tid for å avgjøre startspor til kvartfinalene), fikk BMX-håpet Tore Navrestad (20) fra Sandnes vanskeligere spor enn han hadde håpet på.

I BMX er posisjonen inn i første sving svært viktig, det er ikke lett å passere konkurrenter etterpå. Derfor regnes de innerste sporene som de beste, da må de andre rytterne utvendig ta en hel lengde på startsiden for å komme foran inn i første sving.

Les også

Skarpnord i tetkampen i OL-golfen - lader opp med håndballkamp

Fra spor sju av åtte i den første kvartfinalen, i rundt 30 graders varme i Deodoro, fikk Navrestad en ok start. Men ut av første sving havnet han bakpå og ga mer eller mindre opp. Han sparte krefter og syklet rolig sist i mål.

Alle de 32 BMX-rytterne kjørte tre heat hver. Plasseringene blir så lagt sammen, de fire beste i hvert heat totalt går videre til semifinalen fredag. Banen er på 400 meter og syklistene brukte rundt 36 sekunder rundt.

Det ble stor dramatikk i kvartfinalene. Flere ryttere deiste i bakken, sykler ble delt i to, mens de som var i stand til det tok den ødelagte sykkelen på ryggen og haltet til mål.

Les også

Maaseide tilbakeder eventyret startet

Etter sisteplass i det første heatet, måtte Tore Navrestad gjøre et mye bedre løp i det neste for ikke å bli akterutseilt i kampen om en semifinaleplass. Men fra sport åtte i heat to, helt ytterst, var oppgaven vanskelig for Vatne-karen som er inne i sitt andre år som senior.

Han fikk en god start og var så absolutt med midt i feltet. 20-åringen burde kommet inn blant de to-tre første, men endte til slutt på 5. plass i heatet. Med to plasseringer utenfor topp fire var oppgaven tilnærmet umulig ut før det siste heatet.

Han endte på sjetteplass der og var dermed utslått.

BMX-kom på OL-programmet i 2008. Latvieren Maris Strombergs vant både i 2008 og 2012, men ble også utslått i torsdagens kvartfinaler.

Aftenbladet kommer tilbake med mer.

Les mer om

  1. OL